Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

11-2- 2016 Attica Bank – Δικαίωση δανειολήπτριας: Ανεκόπη διαταγή πληρωμής τράπεζας – Της είχαν χρεώσει 45 φορές πάνω για την αμοιβή του «διαμεσολαβητή» δικηγόρου!

11 Φεβρουαρίου 2016
Μια ιστορική απόφαση έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας, που δικαίωσε δανειολήπτρια ανακόπτοντας εν μέρει διαταγή πληρωμής τράπεζας, στην οποία περιλαμβανόταν υπερβάλλον ποσό για τα έξοδα του δικηγόρου που συνέταξε τη διαταγή.
Αναλυτικότερα, με την υπ. αρ. 826 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας δικαιώνεται δανειολήπτρια εναντίον διαταγής πληρωμής της ATTICA BANK ποσού 27.710,28 ευρώ, η οποία ανακόπτεται εν μέρει κατά το υπερβάλλον ποσό... των 881,35 ευρώ, το οποίο αφορά στο κονδύλι για αντιγραφικά δικαιώματα, συμβουλή, παραγγελία για επίδοση, και σύνταξη της επιταγής προς πληρωμή, που συνέταξε ο δικηγόρος της τράπεζας.
Σύμφωνα με το άρθρο 932 ΚΠολΔ τα έξοδα της αναγκαστικής εκτέλεσης βαρύνουν εκείνον κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση (δανειολήπτρια) και προκαταβάλλονται από εκείνον που την επισπεύδει (τράπεζα).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική διαταγή πληρωμής, ο δικηγόρος ζητούσε 900 ευρώ για τις υπηρεσίες του, ενώ δικαιούταν 18,65 ευρώ βάσει του Κώδικα των δικηγόρων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κίνησης Δανειοληπτών και δικηγόρο, Γιώργο Μπαρτζώκη, αυτή είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που ελληνικό δικαστήριο ανέκοψε διαταγή πληρωμής τράπεζας για αυτό το λόγο.
«Η απόφαση αυτή μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς ανοίγει το δρόμο για σωρεία ανακοπών με νομολογία αυτού του ίδιου, που θα ανατρέπουν τα υπερβάλλοντα έξοδα των δικηγόρων των τραπεζών», σημείωσε σχετικά ο κ. Μπαρτζώκης μιλώντας στο ereportaz.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ