Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση Δ. Στρατούλη για το κυβερνητικό παράλληλο πρόγραμμα

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης
«Παράλληλο πρόγραμμα»: επικοινωνιακού χαρακτήρα κυβερνητικός αντιπερισπασμός ενόψει της προώθησης νέων αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων.
Το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα...
της κυβέρνησης, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιό της, το οποίο συζητιέται και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, όχι μόνο δεν λύνει το κοινωνικό πρόβλημα της φτωχοποίησης του λαού, που προκάλεσαν και συνεχίζουν να εντείνουν και τα τρία μνημόνια, αλλά ούτε και ανακουφίζει ουσιαστικά τα θύματα αυτών των πολιτικών.
         Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί με αυτό το νομοσχέδιο ορισμένα αποσπασματικά μέτρα «ανακούφισης» της ακραίας φτώχειας, που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές της – και μάλιστα με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε τελικά να αφορούν ελάχιστους – όχι για να την αντιμετωπίσει, αλλά για να την διαχειριστεί και ουσιαστικά να την διαιωνίσει. Ταυτόχρονα με αυτό προωθεί και διατάξεις ή τροπολογίες επικίνδυνου και αντικοινωνικού χαρακτήρα.
         Ουσιαστικά το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα  της κυβέρνησης αποτελεί πολιτικό, επικοινωνιακού χαρακτήρα, αντιπερισπασμό της ενόψει της προώθησης των μνημονιακών δεσμεύσεων της για κατεδάφιση των συντάξεων, νέα φορομπηχτική καταιγίδα, εκχώρηση των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στα μνημόνια δεν χωρούν ούτε κοινωνικά ισοδύναμα ούτε παράλληλα προγράμματα, που υποσχόταν η σημερινή κυβέρνηση. Τα καταστροφικά μνημόνια ή τα εφαρμόζεις ή τα καταργείς. Ενδιάμεσος δρόμος, λόγω και της ταπεινωτικής εποπτείας των δανειστών, δεν υπάρχει.
Αθήνα 20-2-2016

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ