Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Ιός που εξαπλώνουν οι άνθρωποι σκοτώνει τις μέλισσες

Σε πανδημία έχει εξελιχθεί μία θανατηφόρος ασθένεια που εξαπλώνεται κυρίως από τους ανθρώπους, σκοτώνοντας τις μέλισσες του πλανήτη.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον λεγόμενο «ιό των παραμορφωμένων φτερών», που σκοτώνει τους παγκόσμιους πληθυσμούς των μελισσών, ζωτικά έντομα για τη... γεωργία, την οικονομία, τη βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη υγεία.
Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερευνητές ανέφεραν ότι ο ιός, με τη βοήθεια του παράσιτου βαρρόα που λειτουργεί ως φορέας, μπορούν να εξοντώσουν ολόκληρες κυψέλες.
Η εξάπλωση του ιού των μελισσών είναι κυρίως ανθρωπογενής και όχι φυσική. Ως πηγή του προβλήματος εντοπίζονται τα μελίσσια στην Ευρώπη, από όπου ο ιός εξαπλώθηκε σε άλλες ηπείρους.
Τις τελευταίες δεκαετίες η διπλή απειλή του ιού και του παράσιτου βαρρόα έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλά εκατομμύρια αποικίες μελισσών σε όλο τον κόσμο, σε βαθμό ανησυχητικό πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ