Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

«Έξοδος» στα 67 και για δημόσιους υπαλλήλους

Νέα βόμβα για υποχρεωτική παραμονή όλων των μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιοως το 67ο έτος, εφόσον δεν συμπληρώνουν 40 έτη μόνιμης δημόσιας υπηρεσίας νωρίτερα, πέφτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή που όλα τα θέματα στο ασφαλιστικό «είναι ανοιχτά» και όπως παραδέχτηκε χθες ο αρμόδιος υπουργός το αρχικό νομοσχέδιο εξετάζεται «άρθρο προς άρθρο» από τους δανειστές.
Αυτό που παραδέχτηκε ο κ. Κατρούγκαλος είναι πως οι μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, είναι το κύριο ζητούμενο και πάνω σε αυτό ασκούνται οι πιέσεις των δανειστών, καθώς έχουν απορρίψει την...
αύξηση των εισφορών κατά 25% που προτείνει ο υπουργός στην επικουρική ασφάλιση (από 6% στο 7,5%), και επιπροσθέτως έχουν βάλει θέμα μείωσης της κρατικής σύνταξης των 384 ευρώ, που ο κ. Κατρούγκαλος είχε πληροφορηθεί και γνώριζε εξαρχής ότι «δεν περνάει από την τρόικα». 

Μέσα στο σκηνικό αυτό και με το ασφαλιστικό «Κατρούγκαλου» να επιστρέφεται από τους δανειστές, μια νέα απαίτηση -την οποία αποκαλύπτει ο "Ελεύθερος Τύπος"- ήρθε να βάλει φωτιά στις διαπραγματεύσεις.

Οι δανειστές, μέσω των τεχνικών τους κλιμακίων την Τετάρτη στο Χίλτον, ζήτησαν την κατάργηση της αυτοδίκαιης απόλυσης από το Δημόσιο όσων συμπληρώνουν το 60ό έτος και έχουν 35 έτη αμιγούς υπηρεσίας, και την υποχρεωτική τους παραμονή ως και 7 χρόνια, μέχρι το 67ο έτος, εκτός και αν έχουν 40 χρόνια, οπότε θα αποχωρούν μετά το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Μέλος της ελληνικής πλευράς είπε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι ο Τζ. Καρόνε από το κλιμάκιο των δανειστών, που έχει τον πρώτο λόγο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, εξεμάνη όταν διαπίστωσε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατόπιν Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε η κυβέρνηση παραμονές Χριστουγέννων, εξαίρεσε τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους από την παράταση του ορίου ηλικίας που είχε προβλεφθεί μόνον για τους υπαλλήλους που έχουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ή είναι μόνιμοι, αλλά δεν έχουν κύριο ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο.

Ζήτησαν λοιπόν να αποσυρθεί η εγκύκλιος και να επανέλθει νέα διάταξη που να μην εξαιρεί τους μόνιμους υπαλλήλους από την υποχρεωτική παραμονή τους στο Δημόσιο μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους, εκτός αν συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης πριν από το 67ο έτος οπότε θα φεύγουν υποχρεωτικά με απόλυση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ