Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΕΝΦΙΑ : ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 5,3 ΔΙΣ (2015-2016)
Η υπόσχεση για την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και την αντικατάστασή του από έναν νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που θα επιβάρυνε μόνο τους «έχοντες και κατέχοντες», είναι πλέον προφανές ότι έχει....εξαερωθεί!
Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει δεσμευθεί στους δανειστές ότι θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον, για ακόμη 2 χρόνια (2015-2016).
Η μονιμοποίηση του «χαρατσιού» του ΕΝΦΙΑ, που πρόκειται για ένα μόνιμο ενοίκιο κατοχής, άσχετα αν έχει φορολογηθεί μάλιστα ο πολίτης για αυτό το ακίνητο κατά την απόκτηση (αγορά) ή την κληρονόμηση/δωρεά από γονείς ή συγγενείς, σε συνδυασμό με το προαπαιτούμενο γιααπελευθέρωση των πλειστηριασμών, συνιστά μέτρο που οδηγεί στη δήμευση της λαϊκής κατοικίαςπολλών χιλιάδων νοικοκυριών. Αν προσθέσει κανείς και τη νέα σειρά μέτρων λιτότητας τα οποία έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα από την «τερατόικα» και πρόκειται να συρρικνώσουν περαιτέρω το εισόδημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συμπληρώνεται το παζλ της οικονομικής - κοινωνικής καταστροφής.

H λαϊκή κατοικία αναμένεται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά «βορά» στα «νύχια» τραπεζιτών και"γερακιών" - distressed funds.

Έχουμε ως δεδομένο, μάλιστα, ότι ο εισπρακτικός στόχος δεν αλλάζει και φτάνει στα 5,3 δις για την διετία 2015-2016. Ενώ με βάση και το γεγονός, ότι σίγουρα και φέτος (αν όχι και του χρόνου), ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογισθεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεπερνούν κατά, τουλάχιστον, 50% τις εμπορικές τιμές, είναι δεδομένο ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την χειμαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Ο ΕΝΦΙΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της τελευταίας σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης της προηγούμενης συγκυβέρνησης, μετά τις κολοσσιαίες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και μετά την κατεδάφιση του όποιου «αποθνήσκοντος» κοινωνικού κράτους στη χώρα μας ,με στόχο ένα νέο κύμα βίαιης αναδιανομής πλούτου από τις υποτελείς τάξεις στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις .

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, να αντικατασταθεί από ένα Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση της φορολογικής κλίμακας με νέα, την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, καθώς και τησταδιακή θέσπιση περιουσιολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ