Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

70 Χρόνια μετά την Χιροσίμα η απειλή των πυρηνικών όπλων παραμένει70 Χρόνια μετά την Χιροσίμα η απειλή των πυρηνικών όπλων παραμένει
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την μαύρη 70η επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στην Ιαπωνία. Στις 6 Αυγούστου του 1945, το πρώτο... πυρηνικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε πόλεμο έπεσε στην πόλη της Χιροσίμα, σκοτώνοντας πάνω από 100.000 ανθρώπους. Τρεις ημέρες αργότερα, μια δεύτερη ατομική βόμβα έπεσε στο Ναγκασάκι, σκοτώνοντας μεταξύ 50.000 και 100.000 άτομα.
Όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 16.000 πυρηνικές κεφαλές, με αρκετές εκατοντάδες από αυτές έτοιμες για άμεση χρήση. Και ενώ οι ισχυροί του πλανήτη διακηρύσσουν τη «μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων», το ενδιαφέρον τους είναι επιλεκτικό. Το Ισραήλ, το Πακιστάν, η Ινδία, έγιναν πυρηνικές δυνάμεις και πολλές άλλες χώρες το επιδιώκουν μέσα από τη λεγόμενη «ειρηνική χρήση» της πυρηνικής ενέργειας, η οποία και αυτή με την σειρά της εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ συχνά είναι προπομπός της πολεμικής χρήσης της.
Με αφορμή την μαύρη επέτειο της Χιροσίμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να θυμηθούν τα αθώα θύματα αυτής της επίθεσης, επαναλαμβάνοντας το διαρκές τους αίτημα για συνολική απελευθέρωση του κόσμου από τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής, πυρηνικά, χημικά και βιολογικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά:

"Λόγω των τραγικών ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών συνεπειών που εγκυμονεί η ύπαρξη των πυρηνικών όπλων αλλά και η πυρηνική ενέργεια γενικότερα, εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι επαναβεβαιώνουμε τη καθολική δέσμευσή μας για έναν κόσμο απαλλαγμένου από κάθε λογής πυρηνικά, ειρηνικά και πολεμικά."

Περισσότερες πληροφορίες: 6974459589

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ