Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ιόνια Οδός: Ξεκίνησε εντυπωσιακά το ξετρύπημα της Σήραγγας Κλόκοβας

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία την εκκίνηση των έργων διάνοιξης της Σήραγγας Κλόκοβας, μήκους 2,9χλμ. Το έργο της διάνοιξης όπως πρώτο σας είχε πληροφορήσει το ypodomes.com πραγματοποιείται με...εκρήξεις καθώς το σκληρό υπέδαφος ενδείκνυται για αυτή τη μέθοδο.
Αυτές οι πρώτες εβδομάδες αποτελούν το πρώτο σοβαρό τεστ για το τι θα συναντήσουν μέσα στο βουνό αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις.

Τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέτωπο τα εργοτάξια δουλεύουν με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι εκρήξεις στο εσωτερικό χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και απαιτούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πριν από μερικές ημέρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή για περισσότερο από μία ώρα.

Όπως ανέφερε στέλεχος της παραχωρησιούχου στο ypodomes εκτός από το έργο της Σήραγγας Κλόκοβας που είναι μεγάλης κατασκευαστικής αξίας, σημαντικό τεχνικό έργο αποτελεί και η ένωση με τη συνέχεια του δρόμου και τη Σήραγγα Μακύνειας καθώς εκεί θα αναπτυχθεί μία κοιλαδογέφυρα με άνοιγμα που θα ξεπερνά τα 250 μέτρα σε μήκος και τα 60 μέτρα σε ύψος δημιουργόντας ένα εκπληκτικό τεχνικό κατασκεύασμα που κοιτώντας το από κάτω θα προκαλεί δέος.

Στα υπόλοιπα του έργου παραμένουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες με απαλλοτριώσεις, όμως το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μετακινείται κατά τουλάχιστον 12 μήνες στο τέλος του 2016. Ένα χρόνο αργότερα, το 2017 θα ολοκληρωθεί το τμήμα Αντίρριο-Χάνια Γαβρολίμνης που περιλαμβάνει τη Σήραγγα Κλόκοβας, χωρίς ακόμα να είναι οριστικοί αυτοί οι χρόνοι.

Νίκος Καραγιάννης

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ