Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Αλέκος Αλαβάνος: «Όχι την Κυριακή το βράδυ, Όχι και τη Δευτέρα το πρωί»

Σχέδιο Β
Αλέκος Αλαβάνος: «Όχι την Κυριακή το βράδυ, Όχι και τη Δευτέρα το πρωί»
«Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά «Όχι» την Κυριακή.
Το Σχέδιο Β έχει πει το «Όχι» εδώ και χρόνια.
Έχει προειδοποιήσει με σαφήνεια και τεκμηριωμένα ότι η Ευρωζώνη είναι το Μνημόνιο. Μιλήσαμε με ειλικρίνεια και με συγκεκριμένες...
εναλλακτικές θέσεις για τη μεγάλη αλλαγή και το δύσκολο άλμα που συλλογικά αξίζει να κάνουμε. Το πληρώσαμε ακριβά στις εκλογές. Ο λαός επέλεξε ανεδαφικές εύκολες υποσχέσεις.
Η θέση αυτή επιβεβαιώνεται δραματικά σήμερα μια ακόμη φορά.
Ο περιορισμός από την κυβέρνηση του ερωτήματος στα νεφελώδη κείμενα των διαπραγματεύσεων σημαίνει σημειωτόν στο πλήρες αδιέξοδο. Με αυτή τη λογική, αν επικρατήσει το «Όχι», ακόμα κι αν οι δανειστές δεχτούν αυτούσιο το κείμενο της κυβέρνησης με τα 8 δις, θα παραμείνουμε στον κύκλο της ύφεσης. Αν επικρατήσει το «Ναι», θα έχουμε το γελοίο φαινόμενο μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόζει τα αντιδραστικά προγράμματα των δανειστών.
Για τον τόπο το δημοψήφισμα αποκτάει νόημα μόνο ως απάντηση στο δίλημμα «ευρώ και διάλυση» ή «εθνικό νόμισμα και εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης».
«Όχι», λοιπόν στην ανεργία, «Όχι» στη φτώχεια, «Όχι» στο ευρώ.

«Όχι» την Κυριακή το βράδυ, «Όχι» και την Δευτέρα το πρωί».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ