Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

«Έφυγε» η μεγάλη ευεργέτιδα του Αγρινίου Ελένη Τσικνιά

Μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα του Αγρινίου, που χωρίς αυτήν και τον σύζυγό της η δημόσια υγεία στην περιοχή δεν θα είχε καμιά σχέση με την εικόνα που έχει σήμερα σε επίπεδο υποδομών, «έφυγε» σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, απεβίωσε χθες το πρωί στο σπίτι της στην οδό Παπαστράτου η Ελένη Τσικνιά δωρήτρια του νοσοκομείου Αγρινίου και πολλών άλλων. Η Ελένη Τσικνιά και ο αείμνηστος σύζυγος της Σπύρος, δώρησαν ολόκληρη πτέρυγα στο.....
παλιό νοσοκομείο, ενώ και το νέο νοσοκομείο ανεγέρθηκε στο σε οικόπεδο – δωρεά του Ιδρύματος Σπύρου και Ελένης Τσικνιά, στο οποίο ήταν Πρόεδρός του.
Η Ελένη Τσικνιά για την πολύ μεγάλη προσφορά της τιμήθηκε από τον δήμο Αγρινίου, ενώ το όνομα του συζύγου της έχει δοθεί σε κεντρικό δρόμο του Αγρίνιου (πρώην Τσαλδάρη).
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Δευτέρα και ώρα 17.00 στη Μητρόπολη Αγρινίου. Η σορός της θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα από ώρα 15.30.
--------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου:
"Το ΔΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τους οικείους και συγγενείς της εκλιπόντα κ. Ελένης Τσικνιά. 
Αποφάσισε επίσης να αποστείλει στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής προς ένα άνθρωπο που πρόσφερε όσο κανένας άλλος με τις δωρεές του στην βελτίωση των υποδομών υγείας της πόλης μας. Είναι βέβαιο ότι χωρίς αυτές τις δωρεές του ζεύγους Τσικνιά το τοπίο στην υγεία για την περιοχή μας θα ήταν σε πολύ δεινή θέση. 
Μακάρι το παράδειγμα τους να βρει και άλλους μιμητές".
-------------------------------------------------------------------------
Η κηδεία γίνεται με δαπάνη του Δήμου Αγρινίου:
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                  Αγρίνιο, 22 Ιουνίου 2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Η απουσία της Ελένης Τσικνιά, ευεργέτιδας του Αγρινίου,  αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την πόλη.  Δωρήτρια της έκτασης στην οποία ανεγέρθηκε το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου  και της πτέρυγας στο παλαιό. Σεμνή και αξιοπρεπής ακολούθησε μονάχα τη φωνή της ψυχής της, εξωτερικεύοντας την ιδιαίτερη αγάπη  που έτρεφε για τον τόπο της  .

Θερμά συλλυπητήρια.
Θα την θυμόμαστε πάντα.

Γιώργος Παπαναστασίου
Δήμαρχος Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ