Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Περιφερειακό Συμβούλιο: Να μην μεταφερθούν τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου στην Πάτρα

Εμφάνιση perifereiako.jpg
Την αντίθεσή του στην μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα και την παραμονή τους στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, με παράλληλη ανάληψη πρωτοβουλιών για αναβάθμιση και...
περαιτέρω ανάπτυξή τους, εκφράζει με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Σώμα συζήτησε, εκτός ημερησίας διάταξης, το συγκεκριμένο θέμα, μετά τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για ενέργειες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προς την κατεύθυνση αυτή.
Εμφάνιση perifereiako1.jpg
 Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπενθύμισε την προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 11 Φεβρουαρίου 2013 για το σχέδιο «Αθηνά», με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αναδιάταξη του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δίχως να έχει γίνει γόνιμος διάλογος με την τοπική κοινωνία και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση, αποφάσισε να ζητήσει να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με τη μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων, να στηριχθεί οικονομικά το Πανεπιστήμιο με πρόσθετη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να είναι λειτουργικά βιώσιμο και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που έχει σε όλες τις Σχολές και τα Τμήματά του, ιδιαίτερα δε αυτά στο Αγρίνιο.
Επιπλέον, στο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «παραμένουμε σταθεροί στην αντίθεση που είχαμε εκφράσει ως Περιφερειακό Συμβούλιο για το σχέδιο ‘Αθηνά’ και σε ό,τι αφορά τις καταργήσεις τμημάτων των ΤΕΙ, στην Ηλεία, στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, που έγιναν χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκό στόχο και αναστάτωσαν οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες».
«Πρέπει να ενισχυθεί η δωρεάν Παιδεία και να σταματήσουν οι αποσπασματικές μεταβολές, που χωρίς στρατηγική και κατεύθυνση, υποβαθμίζουν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα και η ελληνική κοινωνία περνά την μεγαλύτερη δοκιμασία. Πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας πως η διέξοδος από την κρίση, θα έλθει μέσα από την Παιδεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
 Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015
Βίντεο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ