Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Οι δάσκαλοι του Αγρινίου για αντιπροσώπους στην ΔΟΕ ψήφισαν μνημονιακά (φωτο)

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του τοπικού Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΔΟΕ, είναι  ή πρώην ΠΑΣΚ και δεύτερη η ΔΑΚΕ, παρατάξεις που έχουν αναφορά στα...
μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που "άρπαξαν" από τους δασκάλους το 40% του μισθού τους!

Η ψηφοφορία διεξήχθη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου, ενώ η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε το πρωί στον δημοτικό κινηματογράφο «Ανεσις».

Συνολικά συμμετείχαν έξι παρατάξεις: ΔΑΚΕ, Θυμωμένοι Δάσκαλοι, Δημοκρατική Συνεργασία, ΠΑΜΕ, Ανεξάρτητη και Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών και ΕΡΑ Συνεργαζόμενοι.

Αναλυτικά τα -ανεπίσημα- αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι 843, ψήφισαν 708. Τα άκυρα και τα λευκά ήταν 46.

Πρώτη σε ψήφους ήρθε η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» με 204 ψήφους! Εκλέγει δύο αντιπροσώπους στην ΔΟΕ.

Δεύτερη η ΔΑΚΕ, με 166 ψήφους, που εκλέγει επίσης δύο αντιπροσώπους.

Η Δημοκρατική Συνεργασία έλαβε 106 ψήφους, η ΕΡΑ- Εκπαιδευτική Προοπτική 84 και οι Θυμωμένοι Δάσκαλοι 61. Αυτές οι τρεις παρατάξεις εκλέγουν από έναν αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΔΟΕ.

Το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 41 ψήφους και δεν εκλέγει αντιπρόσωπο.

Γενική εκτίμηση είναι ότι στους δασκάλους το ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλου-ΓΑΠ) είναι ενωμένο δυνατό στο Αγρίνιο, παρά του ότι κατέβηκαν με χωριστά ψηφοδέλτια! Δεν ξεχνιούνται οι χάρες  συλλογικές και ατομικές από τους δασκάλους! Οι εκλογές-επιλογές διευθυντών, που έπονται άμεσα των σχολείων από τους Συλλόγους διδασκόντων, ήταν και αυτό θέμα που επηρέασε την ψηφοφορία. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι ακόμα ισχυρές δυνάμεις αφού γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.....  
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμος εκλέγει μια έδρα, ενώ οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αυτή τη φορά τα κατάφεραν και έβγαλαν έδρα. Το ΚΚΕ δυστυχώς "ομφαλοσκοπεί" ακόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ