Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση!

Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας οι αιτήσεις αφορούν 633.312 άτομα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής ,ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 300.226 από τις οποίες οι 140.366 αφορούν την επανασύνδεση ρεύματος και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας, 90.015 το επίδομα... ενοικίου και 293.786 την επιδότηση σίτισης.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τόνισε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αφού αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια. Στη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις και αφού προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων θα αρχίσει και υλοποίηση των παροχών.
Η αναπληρώτρια υπουργός ευχαριστεί το προσωπικό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών), τα οποία εργάστηκαν εντατικά επί 40 ημέρες για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους δυσκολίες, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρώτο στάδιο του προγράμματος. Επίσης υπενθυμίζει ότι όσον αφορά τη σίτιση θα ακολουθήσει πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με 135 εκ. ευρώ για τη χρονική περίοδο 2015-16.
Παράλληλα η Θεανώ Φωτίου επισημαίνει ότι το πρόγραμμα του ν.4320/2015 αποτέλεσε τον πόλο κινητοποίησης πολλών κοινωνικών εταίρων, γεγονός που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί περισσότερο από τα 200 εκατ. ευρώ που διατίθενται από την κυβέρνηση σημασία έχει η δύναμη της κοινωνίας, η οποία μπορεί να πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα, εάν όλοι συμβάλλουμε, ώστε «κανείς να μην είναι μόνος στην κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ