Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ιδρυτική διακήρυξη Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες του Βάλτου" απο τον Χρήστο Σακαρίκα

Δημοτική Κίνηση
Πολίτες του Βάλτου
Όταν η πατρίδα από λαθεμένες (ή σκοπούμενες) πολιτικές, οδηγείται στην καταστροφή, όταν η αξιοπρέπεια των πολιτών καταποντίζεται, όταν η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία και η πείνα κυριαρχούν, όταν το μέλλον των παιδιών μας χάνεται, τότε οφείλουμε, (με βάση το Σύνταγμά μας), να πάρουμε εμείς, ο ίδιος ο λαός, την τύχη του στα ίδια τα χέρια του. 
Να οδηγήσουμε τον ταπεινωμένο συνάνθρωπο στην ευημερία και τον τόπο στην ανάκαμψη.
Σήμερα, καλούμαστε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην επόμενη μέρα.
Εμείς που δεν διοικήσαμε δεσποτικά, που μισούμε τη διαπλοκή, που δεν «αξιοποιούμε» τις πελατειακές σχέσεις, που δεν αποδεχτήκαμε μνημόνια και Καλλικράτη, που τολμούμε λέγοντας και πράττοντας την αλήθεια να τα «σπάσουμε» με το κακό πολιτικό παρελθόν αυτού του τόπου, κάναμε σκοπό μας την ανόρθωση του τόπου μας.
Εμείς δεν μιλάμε για το εφήμερο, μιλάμε για το αύριο.
Δεν μιλάμε για απλή καθημερινότητα, μιλάμε για την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.
Δεν αναλωνόμαστε να φτιάξουμε «ψηφοδέλτιο», αλλά το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα. Ψηφοδέλτιο θα οργανώσουν δημοκρατικά οι κατά τόπους κοινωνίες που αποφάσισαν πως φτάνει πιά! 
Εμείς τώρα, (κι εσείς τις επόμενες μέρες που θα ενωθείτε μαζί μας), αποφασίσαμε να μην μείνουμε απαθείς παρατηρώντας απλά την κατάρρευση της πατρίδας. 
Ούτε πιστεύουμε πως την ανάταξη θα τη φέρουν εκείνοι που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Γιατί απλά δεν μπορούν!
Σήμερα χρειαζόμαστε το νέο, το τολμηρό, το πρωτοπόρο. Γιατί δεν μπορούμε να χτίσουμε νέο οικοδόμημα με παλιά φθαρμένα υλικά.
Τώρα ξέρουμε καλά πως η εθνική μας δυστυχία δεν είχε κύρια αιτία την οικονομία, αλλά την έλλειψη ηθικής, το πλιάτσικο, την ανεντιμότητα, την έλλειψη παιδείας. 
Η οικονομική μας κατάρρευση, είναι παράγωγο της έλλειψης αγάπης για την πατρίδα και της ανέντιμης διαχείρισης των κοινών. Αφού πρώτα μας πτώχευσαν, για να διασώσουν τους άπληστους τραπεζίτες και τους κάθε είδους λεηλάτες, μας πρόσθεσαν το αβάσταχτο φορτίο διαδοχικών μνημονίων. Μας γονάτισαν, αλλά το χειρότερο είναι ότι γονάτισαν τις επόμενες γενιές. Το ανεχτήκαμε και το έκαναν!
Ως εδώ!
Μελετήσαμε τον τόπο μας από άκρη σε άκρη, έτσι έχουμε έτοιμες τις λειτουργίες της επόμενης μέρας. Έχουμε προγραμματισμένα αυτά που θα κάνουν τον κτηνοτρόφο μας, τον γεωργό μας, τον επιστήμονα, τον άνεργο, να βλέπουν προοπτική για καλύτερη ζωή, να νοιώθουν αξιοπρεπείς. 
Αξίζει να μας ακούσετε, για να έχετε δική σας γνώμη.
Αποφασίσαμε να ανατάξουμε τον τόπο μας και αν στηριχτούμε, θα το κάνουμε.
Ξέρουμε πως όλοι, (πλην των λίγων «βολεμένων»), αισθάνεστε το ίδιο με εμάς.
Ξέρουμε πως περιμένατε τη σπίθα. Εμείς ανάψαμε το προσάναμμα και σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας, γιατί κανένας μας δεν περισσεύει σήμερα.
Κανένας δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αν δεν την κάνουμε εμείς!
Όταν όλοι ενωθούμε η μικρή μας πατρίδα θα ξαναγίνει τόπος δημιουργίας. 
Όταν αρχίσουμε να δημιουργούμε υποδομές, τότε οι νέοι μας, που δεν έχουν αλλού προοπτική, θα επιστρέψουν για να ξαναζωντανέψουν τον τόπο μας.
Όταν αφήσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν και πιάσουμε τα μεγάλα που μας ενώνουν, τότε θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην επόμενη φωτεινή μέρα.
Τότε τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι περήφανα για τους προγόνους τους, επειδή, όπως το καταγράφει η Ιστορία μας, η φυλή μας, στα δύσκολα ενώνεται και μεγαλουργεί.
Γι’ αυτό σας καλούμε κοντά μας, να αντισταθούμε στη στασιμότητα, να αντισταθούμε στην καταστροφή, γιατί μόνον με τη Δημοκρατική συμμετοχή του λαού, θα ξεκινήσει η ανασυγκρότηση του τόπου μας. 
Να θυμάστε πάντα: «Τη μοίρα μας, τη φτιάχνουμε μόνοι μας!» 

Για τους «Πολίτες του Βάλτου»
Χρήστος Σακαρίκας
http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ