Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό είναι "Το Ποτάμι" το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη - Εγκαταλείπει την δημοσιογραφία

- Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα "Το Ποτάμι"
- Το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές - Δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο
- Θα συμμετέχουν φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες
- Που θα βρει τα χρήματα για την καμπάνια - Τι θα κάνει σε.....περίπτωση που αποτύχει
Την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης η οποία τα ονομάζεται "Το Ποτάμι" ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως εξήγησε σε ένα μακροσκελές άρθρο - ιδρυτική διακήρυξη στο διαδίκτυο, το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές αλλά ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Αφού εξήγησε τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να μπει στην πολιτική αναφερομενος σε καθημερινά προβλήματα που έζησε ο ίδιος γυρνώντας την Ελλάδα μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: 

«...Αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.»

Εξηγώντας γιατί δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο έγραψε: 

«Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ.»

Εξήγησε επισης ότι σε αυτούς που αναρωτιούνται που θα βρει τα χρήματα για την καμπάνια ότι θα ζητήσει χρήματα από τους πολλούς όπως έκανε ο Ομπάμα. Μάλιστα εξήγησε ότι μέσα από το σαιτ topotami.gr θα εξηγεί πως θα μπορεί ο κάθενας να δώσει από ένα έως 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ