Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Νέο φέσι στο δήμο Αγρινίου από τον ενοικιαστή του δημοτικού καφενείου

Νέα επεισόδια στο σίριαλ των χρεών του επιχειρηματία που έχει μισθώσει το δημοτικό καφενείο από το δήμο Αγρινίου.
Το φέσι στο δήμο Αγρινίου από τον εν λόγω επιχειρηματία μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο έφτανε τα 57 χιλιάδες ευρώ, αφού χρωστούσε ενοίκια από τον Ιούνιο του 2012. Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr εξόφλησε τον Νοέμβριο του 2013 ποσό που ανέρχεται στις 47 χιλ ευρώ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει άλλα μισθώματα στον δήμο Αγρινίου, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί η έξωση από το δήμο λίγες ημέρες πριν. 
Φυσικά το ποσό που οφείλει στο δήμο Αγρινίου δεν είναι αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός σε ερώτηση του..... AgrinioNet.gr κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στην απάντηση στο video ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας όφειλε 50-55 χιλ ευρώ, οφειλή που υπήρχε από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013, από κει και μετά και μέχρι του το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, το χρέος ανέβηκε και καθώς φαίνεται με την ανοχή της δημοτικής αρχής, ο επιχειρηματίας συνέχισε να βάζει πιο βαθιά το φέσι στο δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά μπήκε στη διαδικασία να προχωρήσει την έξωση αλλά όπως ακούγεται από κύκλους του επιχειρηματία, ζήτησε από τον εκκαθαριστή της επιχείρησης νέα παράταση για να πληρώσει 3-4 χιλ ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα να εξοφλήσει το χρέος του…
Φημολογείται έντονα επίσης ότι από την πλευρά του εκκαθαριστή υπήρξε ανοχή για να εισρεύσουν όπως φέρεται να υποστήριξε χρήματα στα ταμεία του δήμου. Σε παλαιότερη προσπάθεια επικοινωνίας του AgrinioNet.gr με τον εκκαθαριστή δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει κάποια απάντηση αφού όπως υποστήριξε… «πνίγονταν» στη δουλειά…

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρηματίες της πόλης στο χώρο της εστίασης είναι πολύ δυσαρεστημένοι από την ανοχή του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού στον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μιλούν πλέον ανοιχτά για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που είναι πολύ σοβαρό με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ο θόρυβος από την μουσική του καταστήματος είναι σε τέτοια επίπεδα που εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια οι περίοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Οι περίοικοι έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις και η αστυνομία από την πλευρά της μέχρι στο Δεκέμβριο έκανε περίπου30 μηνύσεις για μουσική και άδεια.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί και χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί από το δήμο αφού τους προηγούμενους μήνες προχώρησε για μια ακόμη φορά στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για να γλυτώσει το κλείσιμο της επιχείρησης.

Είναι δυνατό να υποστηρίζει ελαφρά τη καρδία ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στην απάντηση του για τα μισθώματα «υπήρξε πραγματικά μια καθυστέρηση στην καταβολή των μισθωμάτων, κάναμε αγωγή στον ενοικιαστή, ο οποίος νομίζω ότι ανέρχεται στις 47 χιλ ευρώ και με δόσεις συγκεκριμένες εξοφλεί και το επόμενο το οποίο ήταν της τάξης των 57 χιλ ευρώ και θα το αποπληρώσει σε 2-3 μήνες. Ήδη πρέπει να έχει πληρώσει και μερικές από αυτές…»

Ο ενοικιαστής όμως όχι μόνο δεν έχει πληρώσει αλλά τελικά ο δήμος αναγκάστηκε να του επιδώσει εκ νέου την έξωση.

Αλήθεια κ. Μοσχολιέ είναι δυνατόν να είστε τόσο ανεκτικός απέναντι σε έναν επιχειρηματία όλο αυτό το διάστημα και να δημιουργείτε αθέμιτο ανταγωνισμό στους άλλους επιχειρηματίες της πόλης;

Δεν γνωρίζεται ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίπτωση που ο ενοικιαστής τους καθυστερήσει την καταβολή των ενοικίων αυτοί προχωρούν σε έξωση άμεσα; Εσείς τι περιμένατε έναν ολόκληρο χρόνο και μερικούς ακόμη μήνες;

Μήπως επειδή το οίκημα είναι του δήμου υπήρξε διαφορετική μεταχείριση;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ