Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία..."Η αναγέννηση του φασισμού στην Ευρώπη"...

Eric Draitser..."Ουκρανία και Ελλάδα πρωτοστατούν στην αναγέννηση του Φασισμού εντός της Ε.Ε"..

Η βία στους δρόμους της Ουκρανίας είναι κάτι πολύ ....περισσότερο από μιας μορφής έκφραση της λαϊκής οργής εναντίον της κυβέρνησης.
Αντ' αυτού, έγινε το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ανόδου του φασισμού,στην πιο ύπουλη μορφή που έχει δει ποτέ η Ευρώπη,από την πτώση του Τρίτου Ράιχ και μετέπειτα.
Ποιοι όμως είναι όλοι αυτοί οι βίαιοι εξτρεμιστές και ποια είναι η...
ιδεολογία τους;
Ο πολιτικός σχηματισμός που είναι γνωστός ως "Pravy Sektor" (Right Τομέα), είναι ουσιαστικά μια οργάνωση ομπρέλα για μια σειρά από υπερ-εθνικιστικές δράσεις ακροδεξιών ομάδων συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών του "Svoboda" (Ελευθερία) , "Πατριώτες Ουκρανίας ",
"Ουκρανική Εθνοσυνέλευση - Ουκρανική Εθνική Αυτοάμυνα "(UNA-UNSO), και "Trizub".

Όλες αυτές οι οργανώσεις μοιράζονται μια κοινή ιδεολογία που είναι σφόδρα αντι-ρωσική, κατά των μεταναστών, και μεταξύ άλλων αντι-εβραϊκή.

Επιπλέον, απ τις οργανώσεις αυτές υπάρχει ένας κοινός σεβασμός για τη λεγόμενη «Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών» με επικεφαλής τον Stepan Bandera.

Η οργάνωση "Ουκρανοί Εθνικιστές" έχουν την ίδια ιδεολογική ταύτιση με τους διαβόητους συνεργάτες των Ναζί που πολέμησαν ενεργά εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και έχουν διαπράξει ορισμένες από τις χειρότερες θηριωδίες που έγιναν ποτέ κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ενώ η ουκρανικές πολιτικές δυνάμεις, συνεχίζουν να διαπραγματεύονται...μια πολύ διαφορετική μάχη διεξάγεται στους δρόμους. Χρησιμοποιώντας εκφοβισμό και ωμή βία... πιο χαρακτηριστική των «φαιοχιτώνων» του Χίτλερ ή των "Blackshirts" του Μουσολίνι, αυτές οι ομάδες έχουν καταφέρει να μετατρέψουν μια σύγκρουση για την οικονομική πολιτική και τις πολιτικές συμμαχίες της χώρας σε μια υπαρξιακή πάλη για την ίδια την επιβίωση του Ουκρανικού έθνους...που αυτές οι λεγόμενες «εθνικιστές ομάδες» ισχυρίζονται ότι αγαπούν τόσο πολύ.

Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να στηρίζουν την πλευρά της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα από τον πολιτικό της χαρακτήρα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, τα μέλη του κυβερνώντος κατεστημένου των ΗΠΑ, όπως ο John McCain και η Victoria Nuland στο Μαϊντάν δήλωσαν την υποστήριξή τους προς τους διαδηλωτές. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας της αντιπολίτευσης έχει γίνει αντιληπτό τι πρεσβεύει... τις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ και η Δυτική άρχουσα τάξη και τα ΜΜΕ έχουν κάνει από ελάχιστα έως και τίποτα για να καταδικάσουν την φασιστική έξαρση στην Ουκρανία

Οι εκπρόσωποί των ΗΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους αυτών των ομάδων δείχνοντας έτσι ότι δεν τους θεωρούν καν για απειλή .
Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν δώσει σιωπηρή έγκρισή τους για τη συνέχιση και διάδοση της βίας με απώτερο στόχο... την οριστική αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία.

Ολόκληρο το άρθρο και το τι γράφει για την Χρυσή Αυγή και την αναγέννηση του φασισμού εντός της Ε.Ε μπορείτε να το διαβάσετε στο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ