Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Καμία απολαβή από τα πεντάμηνα, απαντά ο Λιάπης στην Κανέλλη

Απάντηση στις αναφορές της Λιάνας Κανέλλη σχετικά με τη ΜΚΟ «Γέφυρες στον Κόσμο» ο πρόεδρός της και υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Λιάπης. Ο κ. Λιάπης αφού εξηγεί τους σκοπούς του συλλόγου διευκρινίζει ότι οι «Γέφυρες στον Κόσμο» «πήραν τη πρωτοβουλία και κατέθεσαν αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του..... ΕΣΠΑ για την απασχόληση ανέργων για 5 μήνες, παρόλο που το πρόγραμμα για το Σύλλογο δεν προβλέπει καμιά απολαβή. Όμως η πιθανότητα απασχόλησης ανέργων σε κοινωφελή έργα υποδομής ήταν σημαντική απολαβή για τον Σύλλογο. Η αίτηση εγκρίθηκε και, μετά από προκηρύξεις, που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» προσέλαβαν άνεργους για 5 μήνες, με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και μόνο και με την έγκριση της ίδιας αρχής (ΑΣΕΠ), που εξετάζει και τις πιθανές ενστάσεις».
Αναλυτικά :
Με περίσσεια έκπληξη, πληροφορήθηκα αναφορά στο πρόσωπό μου, αν και όχι ονομαστική, που έλαβε χώρα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού «ΣΚΑΪ», από την βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη. Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση της αλήθειας:
Διατελώ μέχρι σήμερα πρόεδρος του σωματείου «Γέφυρες στον Κόσμο», που είναι ένα σωματείο, προφανώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολείται κυρίως με το θεσμό της αδελφοποίησης της πόλης της Βόνιτσας, με τρείς ευρωπαϊκές πόλεις. Πέραν των ανωτέρω, η δραστηριότητα του σωματείου είναι ευρύτερα πολιτιστική, με προβολές ταινιών, διοργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ο σύλλογος έχει επταμελές ενεργό διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, που εκλέχθηκαν μετά από εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα δημόσια και με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων – μελών του συλλόγου. Τα έσοδα και τα έξοδά μας είναι απολύτως διαφανή και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στον οποιονδήποτε.

Στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής τους δραστηριότητας, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» πήραν τη πρωτοβουλία και κατέθεσαν αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ για την απασχόληση ανέργων για 5 μήνες, παρόλο που το πρόγραμμα για το Σύλλογο δεν προβλέπει καμιά απολαβή. Όμως η πιθανότητα απασχόλησης ανέργων σε κοινωφελή έργα υποδομής ήταν σημαντική απολαβή για τον Σύλλογο.Η αίτηση εγκρίθηκε και, μετά από προκηρύξεις, που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» προσέλαβαν άνεργους για 5 μήνες, με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και μόνο και με την έγκριση της ίδιας αρχής (ΑΣΕΠ), που εξετάζει και τις πιθανές ενστάσεις. Οι άνεργοι απασχολήθηκαν στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, σε δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα. Ό,τιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται σχετικά αποτελεί βρόμικη συκοφαντία και ως εκ τούτου υφίσταται υποχρέωση άμεσης αποκατάστασης διαφορετικά θα είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη εμού προσωπικά, αλλά και των ανθρώπων που με τιμούν με τη στήριξή τους, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ