Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τρεις έως πέντε περιφέρειες και δέκα μεγάλοι δήμοι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος
To ζήτημα των συμμαχιών οπως αυτό εν μέρει αποτυπώθηκε στην πρόσφατη κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσωπο των τεσσάρων υποψηφίων, μπήκε εκ νέου στην ατζέντα του.......
κόμματος.
Στελέχη του "Αριστερού Ρεύματος", τα οποία δεν υιοθετούν πλήρως την μονόπλευρη συνεργασία (με ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές αριστερές δυνάμεις),στην οποία ποντάρει η ηγεσία του,  εκτιμούν ότι "έστω και με στραβό τρόπο (αναφερόμενοι στον Οδ. Βουδούρη), δείξαμε ότι μπορούμε να συνδιαλαγούμε με όλους τους χώρους, χωρίς παρωπίδες". Η ηγεσία του "Ρεύματος" μετά και την δημοσιοποίηση των υποψηφίων του ΚΚΕ,αρκούντως στενές κομματικές υποψηφιότητες, φαίνεται να χάνει τις εντυπώσεις, αφού παρά την διαρκή πρόσκληση προς τον Περισσό και δευτερευόντως προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι απλώς δεν βρίσκει "ευήκοα ώτα" αλλά αντιθέτως εισπράττει την πλήρη απόρριψη.
Συνεργάτες του Α. Τσίπρα, οι οποίοι εκ των υστέρων δηλώνουν ότι "αναμέναμε τις ενστάσεις για την Οδ. Βουδούρη, όμως το κλίμα σταδιακά αποκαθίσταται" εκτιμούν ότι η κοινωνια είναι πλέον έτοιμη να "υπερβεί αγκυλώσεις και στερεότυπα". Η αισιοδοξία αυτή(αν και οι μουρμούρες για τους Βουδούρη και Καρυπίδη συνεχίζονται), βρίσκει "πάτημα" στις υποψηφιότητες της Ρένα Δούρου και του Γ. Σακελλαρίδη, αλλά και σε μια σειρά δήμων, στους οποίους εκτιμάται ότι οι "υποψήφιοι μας μπορούν να πετύχουν την έκπληξη".
Οπως αναφέρεται στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής "οι εκλογικές μάχες για την αυτοδιοίκηση και κυρίως οι ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά, είναι μια κορυφαία πολιτική απόφαση, η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και για αυτό δεν μπορεί παρά να πάμε με όλα μας τα όπλα". Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν, για να χρησιμοποιήσουμε μια παλαιοκομμουνιστική φράση, "θα πειθαρχήσουν" άπαντες.
Στελέχη του κόμματος που εκφράζουν τις δύο κυρίαρχες τάσεις συμφωνούν στο ότι " αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές απο όλες τις προηγούμενες, άρα δεν δικαιούμαστε να ερίζουμε περί όνου σκιάς" αποτυπώνοντας κλίμα πανστρατιάς, αφου γνωρίζουν ότι πιθανή ήττα θα χρεωθεί σε όλους και όχι μόνο σε κάποιους. Για αυτό και συνδέουν τις εκλογές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, με το γενικότερο ζήτημα των κοινωνικών διεργασιών και κατ επέκταση των μεγάλων ανατροπών που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτύχει.
Η  αποστροφή "το κόμμα μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού" αποτυπώνει σχεδόν για το σύνολο των στελεχών,μελών και φίλων του κόμματος την αγωνία επίτευξης ενός καλού αποτελέσματος. Τρείς έως πέντε περιφέρειες, μια δεκάδα μεγάλων δήμων και πλασαρίσματα σε δεύτερους γύρους θα ήταν το απόλυτο της επτυχίας. "Μπορούμε να το πετύχουμε" λένε συνεργάτες του προέδρου και επιμένουν ότι το γενικότερο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί λειτουργεί εκ των πραγμάτων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο δε αφορά τις ευρωεκλογές (η διαδικασία επιλογής των ευρωβουλευτών αναμένεται προς τα τέλη του μήνα) το μεγάλο όπλο είναι η υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα. "Είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συσπειρώνει την ευρωπαϊκή αριστερά και αφυπνίζει κοινωνικές δυνάμεις, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που επιβάλλεται σήμερα στην Ευρώπη".
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες πριν απο την 25η Μαίου δεν έχει απομακρυνθεί, αντιθέτως είναι πολύ πιθανόν αφού το οικονομικό περιβάλλον, παρά τη ρητορεία του Α. Σαμαρά, χειροτερεύει και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί του "κάθε μέρα που περνάει τον αδειάζουν και χειρότερα..."
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ