Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Εξετάζουν την υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων - Η επιβάρυνση υπολογίζεται στα 100 με 150 ευρώ ετησίως

Την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών έχοντας συστήσει για το θέμα αυτό ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, αν η πρόταση υιοθετηθεί, οι ιδιοκτήτες ακίνητων θα επιβαρυνθούν με ακόμη ένα πόσο, που υπολογίζεται περίπου στα ....... 100 με 150 ευρώ ετησίως.
Ενώ οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διαθέτουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που θα αφορά το ακίνητο.
Το μοντέλο που προκρίνεται αφορά στη σύσταση Ταμείου που προτείνεται να λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα εποπτεύεται από το κράτος, αλλά τη διαχείρισή του θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό των ακινήτων στη χώρα που διαθέτουν σήμερα ασφαλιστική κάλυψη για σεισμό δεν ξεπερνά το 15%.
Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού του 1999 οι ζημιές υπολογίστηκαν στα 3 δισ. ευρώ, από τα οποία η κρατική συμμετοχή ήταν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ