Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κύπρος συνέχεια, του Θανάση Κατερινόπουλου

Οι εξελίξεις για την Κύπρο καταιγιστικές. Οικονομική ασφυξία στο νησί, παρέλησαν λένε όλες οι συναλλαγές. 
Από ότι όμως θέλουνε να διαπιστώσουμε κάποιοι, η μεγαλόνησος, εγκαταλείπεται μονάχη της και από συμμάχους αλλά και από φίλους ιδιαίτερα τώρα! 
Ακούνε μόνο λόγια συμπαράστασης που είναι και αντιφατικά ως προς τις ενέργειες που γίνανε. Plan a, plan b, plan. Πολλά σχέδια ξαφνικά, λες και κανείς δεν γνώριζε.
Δεν χρειάζονται οι αδελφοί μας Κύπριοι λόγια, δεν..... έχουν ανάγκη από λόγια αλλά από έργα. 
Παρακολουθούμε με μεγάλη έκπληξη τα ΜΜΕ τα οποία προσπαθούν έντεχνα να αποδομήσουν την τεράστια αυτή δυναμική πράξη συνείδησης και λογικής που δίνει και στους Έλληνες αλλά και σε άλλες χώρες, τη δυνατότητα να συντονιστούν σωστά και να αντιμετωπίσουν το ζυγό της Γερμανίας που πλέον είναι εμφανέστατο το που οδηγεί. Μπορούν όμως; Έχουν το ανάστημα να «παίξουν» και να κερδίσουν? 

Μέχρι και ο πρόεδρος της Αμερικής πήγε στο Ισραήλ με πρόσχημα. Όλα προσχεδιασμένα και θα δείξει αν και πόσο θα ναι αποτελεσματικά. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Κύπρος δεν έχει καμία παραγωγική βάση, είχε μόνο ένα υπερτροφικό τραπεζικό σύστημα που εξυπηρετούσε τους πάντες, ποιος δεν το ήξερε τόσα χρόνια; Ο φορολογικός παράδεισος της Κύπρου ήταν η ανάπτυξή της, και όλοι συναινούσαν και διατηρούσαν αυτό το σύστημα, παγκόσμια μάλιστα, όπως γίνεται και σε άλλα μέρη π.χ Λουξεμβούργο, ή μόνο Ρώσοι καταθέτες και επενδυτές δραστηριοποιούνται στο νησί; Για να μη τρελαθούμε εντελώς με το πώς θελουν να τα παρουσιάσουν!! Μπορεί οι Ρώσοι αυτή τη στιγμή να είναι επιφυλακτικοί, δεν είναι όμως ηλίθιοι και το σημαντικότερο δεν είναι αδαής και χωρίς δυναμική και γνώση αυτής. 

Φοβάται η Ευρώπη και η Αμερική, μετά τη διάλυση της Συρίας, ότι οι Ρώσοι θα κάνουν βάση στη Κύπρο με πρόσχημα το αέριο. Αυτή είναι η αλήθεια και ό,τι άλλο θέλουν να μας περάσουν άλλοι, είναι λαϊκισμός. 

Άρα στην ουσία έχουμε πλέον ένα πόλεμο, άλλο ένα δηλαδή μετά το 1974. 

Ένα πόλεμο που είναι χειρότερος από το στρατιωτικό, διότι είναι οικονομικός και εκβιάζει μέσω των αγορών ανθρώπινες ψυχές. Σήμερα η Κύπρος, αύριο; 

Με το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών στη Κύπρο, έχουν όμως παγώσει και οι καταθέσεις των Ρώσων, και μάλιστα πολλά κρατικά τους κεφάλαια. Και όχι μόνο των Ρώσων. Συνεπώς τι συμπεραίνουμε; Ότι η Κύπρος χρησιμοποιείται για άλλη μία φορά. 

Μη λησμονάμε τις εκλογές της Γερμανίας που έρχονται τον Σεπτέμβρη, όπου η Μέρκελ πρέπει πάλι να εκλεγεί. 

Ο δρόμος φαίνεται μακρύς απέναντι στο Ευρωπαϊκό κολαστήριο. 

Το καρτέλ του Βερολίνου κρατά ακόμα καλά και με θράσος «λυπάται» τους Κύπριους. 

Τόσο απλή και τραγική συνάμα είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Δυστυχώς η κυβέρνηση της Κύπρου φαίνεται να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο μέγεθος του προβλήματος, διότι τη μία μέρα 24 ώρες πριν, δέχεται στο Eurogroup το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες και την άλλη μέρα δηλώνει απούσα στη βουλή και δεν ψηφίζει αυτή την εγκληματική απόφαση του Εurogroup , 

Έχουμε λοιπόν δύο πιθανά αποτελέσματα που θα επηρεάσουν την Ελλάδα όπως και να έχει και όχι μόνο αυτήν. Αν η Κύπρος στηθεί ορθή με όλα αυτά τα δεδομένα, τότε ερχόμαστε στην πλήρη αμφισβήτηση της Ελληνικής Ηγεσίας, η οποία παθαίνει ήττα σε επίπεδο πολιτικής λόγω της δουλικής στάσης της στις Βρυξέλλες και στην Γερμανία. 

Αν όμως θυσιαστεί η Κύπρος μας, τότε μας αποκαλύπτει τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν έλεγε και η Ελλάδα αυτό το πατριωτικό ΟΧΙ στις Βρυξέλες. 

Είναι όμως έτσι? Τα δεδομένα σαφώς και δεν ήταν τα ίδια, αλλά ούτε και είναι για αυτό θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και μακριά από τα κανάλια που όλα τα παρουσιάζουν σύμφωνα με τις εντολές που παίρνουν αποπροσανατολισμός! 

Στο τέλος η ιστορία θα δικαιώσει ή θα καταδικάσει. Ίδωμεν.

Σημασία έχει , ότι κάποιος είπε και ένα ΟΧΙ μετά το Μεταξά, στη ξέφρενη πορεία της επιβολής της Γερμανίας…ας το κρατήσουμε αυτό, διότι πολλά θα αλλάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ