Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Συνεδρίαση στη Βουλή για το ΕΣΠΑ της Δυτ. Ελλάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πάτρα τηλ.: 2610-490335-6 
fax: 2610-490359 
Τρίπολη τηλ.:2713-601007 
fax: 2710-232383 
Κέρκυρα τηλ.:26613-61597 
fax: 26610-44424 
Πάτρα, 27-3-2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνεδρίασε σήμερα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής 
Ε.Σ.Π.Α. Δυτικής Ελλάδας: Ανάγκη για άμεσες δράσεις 
Σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα την ενημέρωση των μελών της για την απορροφητικότητα και την αναθεώρηση επιχειρησιακών προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε, σήμερα.....
το πρωί στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας. 

Παρόντες στη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής, ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & Ε.Σ.Π.Α. του Υπουργείου Γεώργιος Γιαννούσης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδας, Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός. 

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η πορεία του Ε.Σ.Π.Α. στη Δυτική Ελλάδα, αναλύθηκαν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει στην υλοποίησή του και δόθηκαν διευκρινίσεις στα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας. 

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Αγγελάκας αναφέρθηκε: 
- Στην επιτακτική ανάγκη επιτάχυνσης της εκτέλεσης των έργων 
- Στην ανάγκη τεχνικής υποστήριξης όσων Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους γρήγορους ρυθμούς που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του Ε.Σ.Π.Α., με παροχή τεχνογνωσίας από την κεντρική Διοίκηση ή την Περιφέρεια. 
- Στην ανάγκη επαναξιολόγησης των έργων και πιθανής απένταξης όσων καθυστερούν, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα ώριμα έργα. 
- Στην ανάγκη να κινητοποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα (τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, εγγυητικές επιστολές), που φαίνονται, σήμερα, ότι δεν ανταποκρίνονται, καθώς επίσης και 
- Στην ανάγκη ο σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 να γίνει με ευρεία διαβούλευση, σε συνδυασμό, πάντα, με το στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ