Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σοκ για τους Έλληνες με καταθέσεις στην Κύπρο


Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το πρωί το Eurogroup  για την Κύπρο, είχε τηναπρόσμενη παράμετρο της φορολόγησης των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο.
Μια εξέλιξη που προκαλεί σοκ στους Έλληνες οι οποίοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια περιουσίες σε καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες, αλλά και σε όσους έσπευσαν να βγάλουν χρήματα στην Κύπρο, την περίοδο που τα σενάρια και οι διεθνείς κερδοσκόποι πίεζαν για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και.......
την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο για εφάπαξ εισφορά 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες, και 6,7% σε καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.
Όπως διευκρινίζεται, η εφάπαξ εισφορά θα επιβληθεί μονάχα για τις καταθέσεις που έχουν γίνει σε τράπεζες της Κύπρου, και όχι σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.
Από το πρωί πάντως στην Κύπρο εξελίσσονται σκηνές πανικού, με πολίτες να προσπαθούν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από τα ΑΤΜ, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι εφικτό, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και πληροφορίες ότι κάποιοι σκέφτονται να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στα Κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ