Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Υπ. Παιδείας: Τα 405 τμήματα του νέου Μηχανογραφικού Δελτίου

Η αυτονομία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας όπως είναι γνωστό δεν εφιστάτε πλέον, βελτιωτικές αλλαγές υπάρχουν σε όφελος του Μεσολογγίου, παραμένει το Τμήμα ΕΠΔΟ αλλά και το ΤΕΣΥΔ Ναυπάκτου. Εκκρεμεί το θέμα της έδρας για το ΤΕΙ «Διονύσιος Σολωμός» μετά την κοινοπραξία του ΤΕΙ Ιονίων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πολύ φοβούμαστε ότιη έδρα θα γίνει κλοτσοσκούφι των πολιτικών και θα είναι προεκλογικό χαρτί κάποιων.... 

Δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας το νέο....
Μηχανογραφικό που καλούνται να συμπληρώσουν οι απόφοιτοι των λυκείων της χώρας.
Στο Αγρίνιο, τα τμήματα υπάρχουν στο μηχανογραφικό αλλά και τα τρία Τμήματα εντάσσονται σε Σχολές της Πάτρας στο 1ο (το Τμήμα ΔΠΠΝΤ) και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (τα Τμήματα ΔΠΦΠ και ΔΕΑΠΤ)
Στο Μεσολόγγι, μετά τις αλλαγές που υπάρχουν στο Μηχανογραφικό, μπορεί να υπάρξει μια σχετική ικανοποίηση αφού προωθείται η σχετική ενίσχυση του, αλλά παραμένει ανοικτό το θέμα της έδρας του Ιδρύματος που θα προκύψει από τη συνένωση των ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου για το Ιονίων νήσων, όπως είπαμε θα εξαρτηθεί και απο το πείραμα της κοινοπραξίας αλλά στο ότι το ένα από τα βασικά τμήματα είναι σε μεταβατική περίοδο. 
Συγκεκριμένα, το Τμήμα ΕΠΔΟ που επρόκειτο να πάει στην Πάτρα, παραμένει στο Μεσολόγγι στην Σχολή ΣΔΟ. Το Τμήμα ΘΕΚΑ πάει στην Αμαλιάδα (ας όψεται ο Τζαβάρας), ενώ ο ΜΥΠ και του Αυτοματισμού είναι στα μεταβατικά Τμήματα (μέχρι το 2018)
Τέλος και αυτό είναι σημαντικό, το Τμήμα ΤΕΣΥΔ παραμένει στην Ναύπακτο με τρεις κατευθύνσεις.


Για να δείτε αναλυτικά το μηχανογραφικό του 2013 πατήστε ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα τμήματα που τίθενται σε μεταβατικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ