Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν: ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ 
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) 
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8 - ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30100 
Τηλ.: 2641031569 - Fax: 2641057390 
Αγρίνιο:21-3-2013 - Αρ.Πρωτ.:1215 
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»: 
Γιατί ο δήθεν «εξορθολογισμός» που «επιδιώκει» είναι το πρόσχημα για την παραπέρα παράδοση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις επιδιώξεις της ιδιωτικής κερδοφορίας και την κατάργηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών σε.........
Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 
· Γιατί αποτελεί άλλο ένα βήμα που φέρνει την Παιδεία πιο κοντά στην επιχειρηματική λειτουργία της (δίδακτρα, χορηγοί, συρρίκνωση/κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας). 
· Γιατί είναι γνωστό πως θα έρθει και επόμενο σχέδιο που θα ολοκληρώσει τη συρρίκνωση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα οδηγήσει τα ΑΕΙ να λειτουργούν με προγράμματα δύο και τριών ετών, με πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. 
· Γιατί για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, με νέα νοίκια, μεταφορές, αλλαγή ακόμα και στο αντικείμενο των σπουδών, νέα εμπόδια στην απόκτηση του πτυχίου. 
Απορρίπτουμε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γιατί αγωνιζόμαστε για μια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. 
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ επισημαίνει ότι οι προτάσεις για «βελτίωση» του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», ή η προβολή συντεχνιακών αιτημάτων επιμέρους τμημάτων, ομάδων ή τοπικών παραγόντων, συσκοτίζουν το γεγονός ότι οι παραπάνω κατευθύνσεις είναι σαφείς και συγκεκριμένες και οι αποφάσεις προειλημμένες. Δίνουν χρόνο και περιθώρια στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, αφήνουν ανοιχτή κερκόπορτα για να περάσουν σε επόμενη φάση ακόμη χειρότερες ρυθμίσεις. Διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική διάλυσης των ΑΕΙ. 
Οι εδώ και εβδομάδες κινητοποιήσεις των φοιτητών, των σπουδαστών, των διδασκόντων και των άλλων εργαζομένων στα ΤΕΙ έδειξαν το μόνο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει το κίνημα, με στόχο την απόσυρση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και την ανατροπή συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής. 
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους εμπόρους της περιοχής μας, να στηρίξουν αγωνιστικά τις θέσεις των αγωνιζόμενων φοιτητών για : 
· ΑΠΟΣΥΡΣΗ του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». 
· Να μην πεταχτεί εκτός σπουδών κανένας φοιτητής και σπουδαστής, να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν. 
· Να δοθεί ΤΩΡΑ επαρκής χρηματοδότηση των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. 
· Να επιστραφούν τα αποθεματικά των ΤΕΙ που «κουρεύτηκαν». 
· Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα της στέγασης! 
· Να δοθεί τώρα λύση στα προβλήματα σίτισης –μετακίνησης – βιβλίων! 
· Να προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών. 
· Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του. 
· Να φύγουν τώρα οι επιχειρήσεις και οι manager από τα ΤΕΙ . Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. 
· Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας. 
· Καμιά απόλυση προσωπικού. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις-εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων. 
· Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ