Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στο κενό τα "γλυκόλογα" Μ. Σαλμά για τον Θ. Αμπατζόγλου!


Προσπάθεια να προσεταιρισθεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τον πρόεδρό του Θόδ. Αμπατζόγλου κατέβαλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάρ. Σαλμάς!
Χωρίς φάρμακα στη μισή χώρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Μιλώντας στον διαδικτυακό ιστότοπο real.gr, ο Μάρ. Σαλμάς τόνισε, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας κατά του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ):
"Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει δείξει μία υπευθυνότητα, γνωρίζει τις δυνατότητες ανά πάσα στιγμή του φορέα (σ.σ.: του ΕΟΠΥΥ) και δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο (σ.σ.: της πανελλαδικής κινητοποίησης)"...
Άμεση ήταν η απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, την οποία έδωσαν επίσης χθες κύκλοι του ΠΦΣ, μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου ygeia360.gr. Συγκεκριμένα, οι κύκλοι του ΠΦΣ δηλώνουν χαρακτηριστικά στo ygeia360.gr: "Δεν θα πάμε σε πανελλαδική κινητοποίηση μόνον εάν ο ΕΟΠΥΥ πληρώσει τις συμβατικές του οικονομικές υποχρεώσεις. Αν δεν πληρώσει, οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος, γιατί εάν ο Οργανισμός μάς αφήσει πάλι απλήρωτους, τότε εμείς δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τις επιταγές μας και να λειτουργήσουμε τα φαρμακεία μας".
Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου σε αναστολή τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα βρίσκονται ήδη οι φαρμακοποιοί - μέλη όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης, καθώς και εκείνοι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Γρεβενών, Φλώρινας, Ευβοίας, Κυκλάδων, Κερκύρας και Κοζάνης, ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Αυγούστου θα ξεκινήσουν την ίδια μορφή κινητοποίησης κατά του ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοποιοί - μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης.
Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας ανησυχούν σφόδρα για την οξεία επισφάλεια στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο ΕΟΠΥΥ και διαμαρτύρονται για την αδυναμία του Οργανισμού να εξοφλήσει πλήρως τα χρεωστούμενα για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Μαϊου, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) προτείνει στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου, η πανελλαδική αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και όχι από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ