Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Θρησκευτικό Σχίσμα και στα Παλιάμπελα Βόνιτσας με αφορμή τη λειτουργία του Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού


Φλέγον θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με το αν θα λειτουργήσει ο Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα. Από την μία ο Αρχιμανδρίτης Ανατόλιος Ψυχογιός από την αντίπερα όχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς διεκδικούν την λειτουργία του.
     Το πρόβλημα ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ανατολίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την προσχώρηση του στην σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και την ανακήρυξή του ως ‘Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος 
   Ο Μητροπολίτης Κοσμάς επικαλείται δικαίως τους "Ιερούς Κανόνες" που πάρθηκαν με την Απόφαση της Θ’ Συνόδου της Αντιοχείας  με την οποία ....
 Ναός ο οποίος έχει τελεσθεί Ορθόδοξη Λειτουργία απαγορεύεται αυστηρά η τέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας άλλης Θρησκείας, Δόγματος ή Σχίσματος. Ο δε Ανατόλιος απαιτεί την τέλεση της λειτουργίας ως Ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας ‘Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός’ όπου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος Ναός. 
         Τον γόρδιο δεσμό καλείτε να λύσει τόσο ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και το Τοπικό Συμβούλιο των Παλιαμπέλων, μιας και ο Δήμος έχει την κυριότητα του ακινήτου, όσο και η τοπική κοινωνία των Παλιαμπέλων με την αποδοχή η μη της νέας σχισματικής  τάξης ‘θρησκευτικών’ πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλει ο πατέρας Ανατόλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ