Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Με 10 ομίλους ξεκινά η Δ΄εθνική - Στον 5ο Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Επρόκειτο ούτως ή άλλως για το πλέον πιθανό σενάριο, με δεδομένο ότι οι διαρροές δεν θα ξεπερνούσαν -έστω κατά πολύ- αυτές της περασμένης σεζόν. Από τη στιγμή που η προκήρυξη καταστρατηγήθηκε με την ανάκληση της απόφασης για δημιουργία πρωταθλήματος με έξι ομίλους, επιθυμία των ανθρώπων της τριμελούς Επιτροπής ήταν να επανέλθει ο σχεδιασμός στις περσινές... βάσεις! Προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους μπροστά στον γρίφο του καταρτισμού οκτώ ομίλων και έχοντας πάντα κατά νου τη δημιουργία ολιγομελών ομίλων που θα σήμαιναν και μικρότερες αποστάσεις για τους αντιπάλους, ο Βαγγέλης Τοπολιάτης και οι συνεργάτες του (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) συνέταξαν, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ένα πλάνο αποτελούμενο από ..... δέκα ομίλους, μεταξύ 10 και 12 ομάδων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνολικά 16 σωματεία δεν δήλωσαν συμμετοχή, ενώ δεν λείπουν και οι εκκρεμότητες. 
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οπως προέκυψε από τις συμμετοχές που έφτασαν στα γραφεία της ΕΠΟ, το νέο πρωτάθλημα διαμορφώνεται ως εξής: 
1ος όμιλος (12 ομάδες): Εβρος Σουφλίου (Εβρου), ΠΑΟ Κόσμιου (Θράκης), Ορφέας Ελευθερούπολης, Αρης Ακροποτάμου, Καβάλα, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Καβάλας), Προσοτσάνη, Δόξα Πετρούσας (Δράμας), Μ. Αλέξ. Νέας Ηράκλειας, Οδυσσέας Αναγέννησης, Μ. Αλέξ. Νέας Ζίχνης, Ολυμπιακός Ροδόπολης (Σερρών)
2ος όμιλος (10 ομάδες): Αγροτικός Αστέρας, Καμπανιακός, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Μαλγάρων (Μακεδονίας), Διγενής Λακκώματος (Χαλκιδικής), Κιλκισιακός, Δόξα Χέρσου, Εθνικός Αγιονερίου, ΠΑΟΚ Κρηστώνης (Κιλκίς)
3ος όμιλος (11 ομάδες): Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Λευκάδια, Ενωση Αποστόλου Παύλου (Ημαθίας), Κοζάνη, Μακεδονικός (Κοζάνης), ΑΜΕΣ Αχιλλέας (Πιερίας), Κάστορας, Παναργειακός Ορεστικού (Καστοριάς), Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα (Γρεβενών)
4ος όμιλος (11 ομάδες): Ελασσόνα, Πυργετός, Αμπελωνιακός, Δωτιέας Αγιάς (Λάρισας), ΑΟ Καρδίτσας, ΑΕ Λεονταρίου (Καρδίτσας), Αίολος (Ευρυτανίας), Ρήγας Φεραίος (Θεσσαλίας), ΠΑΣ Λαμία, Αχιλλέας Δομοκού (Φθιώτιδας), ΑΟ Γραβιάς (Φωκίδας)
5ος όμιλος (12 ομάδες): Ολυμπος Κέρκυρας, Αναγέννηση Περιβολίου (Κέρκυρας), Νέα Σελεύκεια (Θεσπρωτίας), Οδυσσέας Νυδρίου, Εθνικός Φιλιππιάδας, Κεραυνός Θεσπρωτικού (Πρεβέζης-Λευκάδας), Φιλοθέη, Αετός Διασέλλου (Αρτας), ΑΕ Μεσολογγίου, Αρης Αιτωλικού (Αιτωλοακαρνανίας), Τρίκαλα, Μετέωρα (Τρικάλων)
6ος όμιλος (10 ομάδες): Διαγόρας Βραχνέικων, Ατρόμητος Λάππα, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγέικων (Αχαϊας), ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Νέας Μανολάδας (Ηλείας), Πάμισος, Εράνη Φιλιατρών, Εθνικός Μελιγαλά (Μεσσηνίας), Παναρκαδικός (Αρκαδίας)
7ος όμιλος (11 ομάδες): Παναργειακός, Ενωση Ερμιονίδας, Πανναυπλιακός, Πορτοχελιακός (Αργολίδας), Πέλοπας Κιάτου (Κορινθίας), ΑΟ Χαλκίδας, ΑΟ Λουκισίων, Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου (Εύβοιας), Παρνασός (Βοιωτίας), Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός (ΕΠΣΔΑ)
8ος όμιλος (11 ομάδες): Κηφισιά, Αιγάλεω, Αγιαξ Ταύρου, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Τράχωνες, Ηλυσιακός, ΠΑΟ Ρουφ, Ιάσων, Πεύκη (Αθηνών), Αιολικός (Λέσβου)
9ος όμιλος (12 ομάδες): Ατρόμητος Πειραιά, Κερατσίνι, Ιωνικός, Περαμαϊκός (Πειραιά), Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου, Αστέρας Βάρης, Νικολακάκης (ΕΠΣΑΝΑ), Πανναξιακός, Ανω Μερά (Κυκλάδων), Διαγόρας, ΑΟ Δικαίου (Δωδεκανήσου)
10ος όμιλος (10 ομάδες): Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, Γιούχτας, ΠΑΟ Κρουσώνα, Πατούχας, ΑΕ Κατσαμπά (Ηρακλείου), Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΟΦ Ιεράπετρας (Λασιθίου), Κισσαμικός (Χανίων), Ερμής Ζωνιανών (Ρεθύμνου)

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Όσον αφορά στις ομάδες που δεν υπολογίζονται για την κλήρωση, χωρισμένες ανά όμιλο στον οποίο θα έπρεπε να συμπεριληφθούν, έχουν ως εξής: 
1ος όμιλος: Ένωση Aνθειας/Αρίστεινου (Εβρου), Αστέρας Μαγικού (Ξάνθης)
2ος όμιλος: Μ. Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου, Αετός Σκύδρας (Πέλλας), Νέα Καλλικράτεια, Αετός Βαρβάρας (Χαλκιδικής)
3ος όμιλος: Κτηνοτροφικός Αστέρας Καλληράχης (Γρεβενών), Ελλάς Aνω Καλλινίκης (Φλώρινας)
5ος όμιλος: ΠΑΟ Κρύας (Ηπείρου)
6ος όμιλος: Θύελλα Αμπελοκήπων (Ζακύνθου), Διλινάτα (Κεφαλληνίας-Ιθάκης), Μολαϊκός (Λακωνίας)
8ος όμιλος: Ολυμπος Αγιάσου (Λέσβου), Ατρόμητος Αγ. Γεωργίου (Χίου)
9ος όμιλος: Πανσαμιακός (Σάμου), Aρης Αμφιάλης (Πειραιά)

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΠΑΡΑΞΕΝΑ!
Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, το σκηνικό δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα. Μία από τις εκκρεμότητες είναι αυτή του Εθνικού Αστέρα, οι άνθρωποι του οποίου φαίνεται πως έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδο, αναφορικά με το αν πρέπει η ομάδα της Καισαριανής να συμμετάσχει στη Football league II ή στη Δ' Εθνική. Ταυτόχρονα, υπάρχει ανοιχτό μέτωπο και στον 1ο όμιλο, όπου η Καβάλα ναι μεν δήλωσε συμμετοχή, ωστόσο περιμένει να εκδοθεί η ευνοϊκή απόφαση που θα την επαναφέρει στη Football league. Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση συμμετοχής που κατέθεσαν οι ιθύνοντες του Μακεδονικού Νεάπολης, που είχε αποβληθεί από το περσινό πρωτάθλημα μετά την πρεμιέρα, κατόπιν σχετικής διαταγής της ΦΙΦΑ. Οι άνθρωποι του συλλόγου απέστειλαν τη σχετική δήλωση, όμως η συμμετοχή της ομάδας στη Δ' Εθνική θα πρέπει να θεωρείται απίθανη. 

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Όπως φαίνεται από τον καταρτισμό που έχει γίνει, ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Η πρώτη -και προβλεπόμενη- έχει να κάνει με την καθιερωμένη 'τράμπα' των νησιώτικων ομάδων σε 8ο και 9ο όμιλο. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Σάμος μεταφέρθηκαν στον 9ο όμιλο, δίνοντας τις θέσεις τους σε Λέσβο και Χίο. Η δεύτερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την τοποθέτηση του ΑΟ Γραβιάς στον 4ο όμιλο, σε αντίθεση με τον όμιλο που είχε συμπεριληφθεί η τελευταία ομάδα της ΕΠΣ Φωκίδας, που είχε λάβει μέρος στο πρωτάθλημα (Απόλλων Ευπαλίου στον 5ο όμιλο). 

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Το πλάνο του νέου πρωταθλήματος σχεδιάστηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι το οριστικό. Αντιθέτως, θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δ.Σ. της ΕΠΟ, που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα). Κατά πάσα πιθανότητα, το πλάνο θα υπερψηφιστεί από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο σε ένα καλοκαίρι που έχουν ανατραπεί νόμοι και κανονισμοί, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. οι άνθρωποι της τριμελούς Επιτροπής θα ζητήσουν να λάβουν οι ίδιοι την απόφαση για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων, που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, με την Αθήνα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Όσον αφορά στη... σέντρα, το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, δηλαδή στις 6-7/10 ή στις 13-14/10. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί επί τάπητος η συζήτηση για την κατάργηση της Δ' Εθνικής και τον τρόπο με τον οποίο θα σχεδιαστούν οι υπόλοιπες κατηγορίες. 

Του Δημήτρη Θεοδώρου
periferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ