Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Του Χρήστου Γερ. Σιάσου


            Κύριοι  Βουλευτές,
          Πριν από πέντε περίπου χρόνια η Χώρα μας άρχισε, με δική σας ευθύνη, να ζει με το άγχος της επόμενης ημέρας. Συνακόλουθα, ο νέος άρχισε να ανησυχεί για το μέλλον του, ο πατέρας να προβληματίζεται για το ψωμί της οικογένειας, ο εργαζόμενος για το πώς θα εξασφαλίσει τη θέση του στην αγορά εργασίας. Στη συνέχεια άρχισαν να δημιουργούνται διάφορα κινήματα όπως το «Δεν πληρώνω», οι «Αγανακτισμένοι» που έβγαιναν στους δρόμους, στις πλατείες των Πόλεων, του Συντάγματος… ωστόσο είχαμε τραυματισμούς, θύματα, ακόμα και αυτοκτονίες και εσείς κύριοι 300 της Βουλής, στην αίθουσα της Δημοκρατίας, συνεχίζατε να νομοθετείτε για ακόμα πιο σκληρά μέτρα.
        Κάποια νύχτα επιβάλατε το χαράτσι της Δ.Ε.Η., σήμερα ξαναέρχεται, νοικοκυριά μείνανε 
χωρίς ρεύμα, επιβάλατε τη μείωση μισθών και συντάξεων από όλους τους εργαζομένους, το μέτρο αυτό χαρακτηρίστηκε από τον Ελληνικό λαό, ως «ωμή» κλεψιά του εργοδότη-Κράτος από την τσέπη των εργαζομένων. Ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, άρχισε σιγά-σιγά να καταλαβαίνει τι του γίνεται όταν έβγαλε από το σεντούκι τις οικονομίες του για να πληρώσει τα χαράτσια της Εφορίας, της Δ.Ε.Η., την αύξηση στα καύσιμα, τα έξοδα του νοικοκυριού του, τις αυξημένες δαπάνες για τις σπουδές των παιδιών του, και εσείς κύριοι 300 της Βουλής συνεχίζατε να νομοθετείτε για ποιο μεγάλη μείωση των μισθών και συντάξεων, για απολύσεις εργαζομένων, για καινούρια χαράτσια της Δ.Ε.Η., για άλλη μια  αύξηση στα καύσιμα.
           Το καλάθι της νοικοκυράς για να γεμίσει με προϊόντα, χρειάζεται τριπλάσια χρήματα, από προηγούμενες χρονιές, για να ταΐσει μια πενταμελή οικογένεια. Προσπαθείτε να επιβάλετε και άλλους νέους φόρους, προκειμένου να εισπράξετε πολλά δις ευρώ για τους δανειστές σας και τους Τραπεζίτες. Να κάνετε το φάρμακο για τον καρκινοπαθή, τον καρδιοπαθή, για τον ανήμπορο άρρωστο Έλληνα απλησίαστο, να «διώξτε» τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ., να αναγκάσετε τον οικογενειάρχη να μην σπουδάσει τα παιδιά του, γιατί τα χρήματα είναι πολλά και δεν υπάρχουν, να κάνετε τον ελεύθερο επαγγελματία να μην κόβει πια αποδείξεις, ένα έργο που επαναλαμβάνετε ξανά σήμερα.  Και εσείς κύριοι 300 της Βουλής να νομοθετείτε για ακόμα ποιο σκληρά μέτρα, για «κλείσιμο της Ελλάδας» στο καβούκι της και δεν νομοθετείτε για ένα αναπτυξιακό έργο που θα φέρει ευημερία και ανάσα στον τόπο μας.
           Δημόσιοι Οργανισμοί, Υπουργεία, Περιφερειακές Διοικήσεις, Δήμοι, εξακολουθούν να σπαταλούν πολλά δις ευρώ το χρόνο για ενοίκια στέγασής των και να αφήνουν τα δικά τους ακίνητα στη φθορά του χρόνου. Και εσείς κύριοι 300 της Βουλής να νομοθετείτε για μείωση προσλήψεων Δασκάλων, Καθηγητών, Γιατρών και να αυξάνετε τα εξοπλιστικά προγράμματα, γιατί?
          Κύριοι 300 της Βουλής, η γενιά που έρχεται και όσοι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, δεν θα σας το συγχωρέσουν ποτέ αυτό που της κάνετε. Η Ιστορία θα σας γράψει με τα ποιο μελανά γράμματα… Κύριοι 300 της Βουλής των Ελλήνων, αλλάξτε ρότα… Οι  Έλληνες και οι Ελληνίδες εργαζόμενοι, στέγνωσαν… τους ξεζουμίσατε… το σεντούκι άδειασε…  δεν έχουν άλλα χρήματα να σας δώσουν…                       
                              
                          
Χρήστος Γερ. Σιάσος   Καθηγητής - Μεσολόγγι
 Τηλ. Επικοιν. 6972706793

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ