Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Ο κ Μπουλές ανακάλυψε επιτέλους το μνημόνιο!

Ο κ ΜΠΟΥΛΕΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. 
Ο κ Μπουλές ανακάλυψε επιτέλους το μνημόνιο. Σε συνέντευξή του ομολογεί το τραγικό χάλι του δήμου Ναυπακτίας αλλά νίπτει τας χείρας του, δείχνοντας ως φταίχτη «το ζαβό το ριζικό μας» και το Δ.Ν.Τ.
Πάλι καλά. Γιατί μέχρι τώρα έφταιγε η αντιπολίτευση που δεν τον άφηνε να μεγαλουργήσει.
Σήμερα ο κ. Μπουλές λέει ότι δεν υπάρχει σάλιο. Πριν τρεις μήνες ο κ. Μπουλές με τον κ. Μωραΐτη μοίραζαν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ......
έργα για την Ναυπακτία. Πάντα αλληλοϋποστηρίζονταν οι δυο τους, αλλά τέτοιο προεκλογικό δούλεμα με οργασμό «δήθεν» έργων, είχαμε καιρό να δούμε. Όταν η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τους απάντησε πως προσπαθούν να πουλήσουν «τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ο κ. Μπουλές και το τοπικό φερέφωνό του με μορφή εφημερίδας, επέμεναν στο αντίθετο. Τότε έπρεπε να υφαρπάξουν ψήφους και να πουλήσουν μούρη.
Τώρα ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην έρημο της πραγματικότητας. Ομολογεί για πρώτη φορά ο δήμαρχός μας ότι από το πιο μικρό πρόβλημα, μέχρι τα μεγάλα άλυτα ζητήματα της περιοχής, όλα καρκινοβατούν και δυσχεραίνουν τη ζωή μας.
Όντως το μνημόνιο εκτός του ότι ξεζουμίζει την Ελληνική κοινωνία, στραγγαλίζει και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Μπουλές δεν το ήξερε αυτό όταν με τον κ. Μωραΐτη, τον κ. Μακρυπίδη, την κ. Γιαννακά και τα άλλα τα παιδιά – ακραιφνείς υποστηρικτές του μνημονίου, οργάνωνε το πώς θα βρεθεί στη διοίκηση του δήμου;
Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν. Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση κανείς δεν ζήτησε από τον κ. Μπουλέ να αναμορφώσει την Ναυπακτία. Κανείς δεν τον πίστεψε ακόμη κι όταν μοίραζε εκατομμύρια μαζί με τον κ. Μωραΐτη.
Όλοι όμως θα θέλαμε να έχουμε δήμαρχο που μέσα στη μιζέρια της τρόικας, να έχει άλλη νοοτροπία στη διοίκηση, να διαχειριστεί τα μικρά οικονομικά και τεχνικά μέσα του δήμου με δημοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Πόσο κοστίζει άραγε σε ένα δήμαρχο να εμπιστεύεται τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να συνεργάζεται μαζί τους, να τους δίνει αρμοδιότητες, ώστε να λύνουν επί τόπου τα μικρά προβλήματα της κοινότητας; Πόσο κοστίζει να αναλάβει κανείς πρωτοβουλίες για να σπάσει το «κακό σπυρί» του έργου της αποχέτευσης; Αν ο κ. Μπουλές είχε άλλη λογική θα έκανε οικονομία στον δήμο, θα ήταν αποτελεσματικός, δεν θα δημιουργούσε νέα χρέη. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δίνονται σε αδιαφανείς εργολαβίες για τον καθαρισμό των νεκροταφείων και το κόψιμο των χόρτων. Με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσαμε να κάνουμε την ίδια δουλειά αξιοποιώντας τους προέδρους των κοινοτήτων. 2, 5 εκατομμύρια ευρώ είναι το «πανωπροίκι» για το έργο της αποχέτευσης, που η παράταξη του κ. Μπουλέ συναίνεσε να δοθούν στον εργολάβο του έργου. Από αυτά 1,7 εκατομμύρια θα χρεωθεί η ΔΕΥΑΝ.
Προσπαθεί ο δήμαρχός μας να κρυφτεί πίσω από το μνημόνιο αλλά στην πράξη ακολουθεί την λογική του κ. Στουρνάρα με τις υπέρογκες αυξήσεις στη ΔΕΥΑΝ. Σε μια εποχή που γειτονικοί μας δήμοι, για να ανακουφίσουν τους δημότες τους, μειώνουν τα δημοτικά τέλη.
Από την άλλη μεριά ο χορός των ρουσφετιών καλά κρατεί. Σχεδόν 200.000 ευρώ ήταν ο προϋπολογισμός των τσιμεντο-ρουσφετιών της Πυλλήνης. Δεν βρίσκουμε όμως τα περίπου 200.000 ευρώ που χρειάζονται για να σταματήσουν να πέφτουν λύματα στη θάλασσα. Άλλα 70.000 ευρώ δίνουμε για να βοηθήσουμε επένδυση στα Κρυονέρια. Φταίνε οι δημότες της Ναυπακτίας αν σκεφθούν πως αυτό σχετίζεται με το ότι ο επενδυτής ήταν υποψήφιος του κ. Μπουλέ στα Κρυονέρια;
Το μητρώο προμηθευτών που θα προωθούσε τη διαφάνεια στις προμήθειες και θα εξοικονομούσε χρήματα, χάθηκε στο θολό μετεκλογικό τοπίο των σκοπιμοτήτων.
Οι έξι αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί σύμβουλοι κλπ έχουν κόστος για τον δήμο Ναυπακτίας. Είναι όμως απαραίτητοι στον κ. Μπουλέ αφού δεν έχει εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους του δήμου.
15.000 ευρώ κόστισε η μετακόμιση της ΔΕΥΑΝ και άλλα τόσα η ανακαίνιση του παλιού της κτιρίου. Αν ήταν αναγκαία η μετακόμιση τους προτείναμε να μεταφερθεί στο ΞΕΝΙΑ. Αλλά κι αυτό το έχουν να περιμένει αναξιοποίητο τις αναπτυξιακές μπουρμπουλήθρες για δήθεν ένταξη στο πρόγραμμα JESSICA.
Πάνω από 400.000 ευρώ κοστίζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις βοηθώντας να παράξουν «έργο», συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης Μπουλέ.
Τελικά η διαφάνεια, η δημοκρατία, η χρηστή οικονομική διαχείριση είναι για τον δήμαρχό μας, κάτι σαν την γραμμή του ορίζοντα. Όσο νομίζει ότι την πλησιάζει, τόσο αυτή απομακρύνεται.
Έτσι δυστυχώς έχουν τα πράγματα. Οι 20 μήνες της θητείας του κ. Μπουλέ, απλώς συμπλήρωσαν το παζλ των αδιεξόδων του δήμου Ναυπακτίας. Έτσι το σύνθημα «ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΧΤΕΣ, ΗΡΘΕ Ο ΜΠΟΥΛΕΣ», που ακούστηκε το βράδυ της εκλογικής του νίκης, είναι σήμερα το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους κατοίκους της Ναυπακτίας. Δυστυχώς το «ΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ», που θα έλεγαν και οι φίλοι του κ. Μπουλέ, πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Από την μεριά μας ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, θα θέλαμε να υποσημειώσουμε, πως απέναντι σε όλα αυτά νοιώθουμε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο, στο να δοθεί άλλη διέξοδος στην Ναυπακτία. Σήμερα μάλιστα που επισήμως ανακοινώθηκε, από το πρωτοδικείο Μεσολογγίου, η εκλογή του Π. Λουκόπουλου, ως δεύτερου δημοτικού συμβούλου της Κίνησης (αφού έγινε, έστω και με καθυστέρηση, αποδεκτή η ένστασή μας), δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να έχει η Ναυπακτία τον δήμαρχο που της αξίζει.
Πιο δυνατοί απ’ ότι στο παρελθόν και με την συνδρομή του Π. Λουκόπουλου, αλλά και όλης της Κίνησης, χωρίς προκαταλήψεις αλλά με αρχές και άποψη για τον τόπο μας, θέλουμε να συνδημιουργήσουμε εκείνη την ομάδα που θα στείλει πραγματικά στο χτες, τον κ. Μπουλέ και τους όμοιούς του ιμιτασιόν «σωτήρες» της Ναυπακτίας.
Το γ.τ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ