Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το υπό διαβούλευση προσχέδιο νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης με την επωνυμία «Καλλικράτης», διαμορφώνουν δυστυχώς μια κατάσταση διοικητικής, οικονομικής και παραγωγικής συρρίκνωσης της πρωτεύουσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.
 Ως συλλογικοί φορείς του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αρνούμαστε να αποδεχθούμε την πολιτική των τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία εκτός των άλλων αντίκεινται στην κοινή λογική και παραβιάζουν τις ίδιες τις αρχές που διέπουν τον «Καλλικράτη».
Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας, ήτοι:
·                             Στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κο Θάνο Μωραίτη.
·                             Στους Βουλευτές του Νομού, κο Ανδρέα Μακρυπίδη, κα Σοφία Γιαννακά, κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, κο Μάριο Σαλμά, κο Δημήτρη Σταμάτη, κο Ανδρέα Καραγκούνη.
·                             Στο Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κο Θύμιο Σώκο.
·                             Στον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κο Αποστόλη Κοιμίση.
·                             Στο Δήμαρχο Μεσολογγίου κο Γιάννη Αναγνωστόπουλο.
·                             Στους Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
·                             Στους Νομαρχιακούς Συμβούλους, τους καταγόμενους από την επαρχία Μεσολογγίου.
Για να απαιτήσουμε:
1ο ) Την αλλαγή της διατύπωσης του προσχεδίου νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης το οποίο αφορά το δήμο Χάλκειας, με στόχο τη συνένωση του με το δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και όχι μ’ εκείνον της Ναυπάκτου όπως αναγράφονταν. Επισυνάπτουμε: Α) Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χάλκειας (3 Μαΐου 2010, αρ. πρωτ. 1821),. Β) Την απόφαση της ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Γ) Τους ίδιους τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει για τις συνενώσεις ο «Καλλικράτης». Θεωρούμε ως αυτονόητη, πολιτικά ορθή και κυρίως δίκαιη την παραπάνω τροποποίηση, η οποία κακώς δεν είχε εξ αρχής λάβει αυτή τη διατύπωση στο προσχέδιο νόμου του «Καλλικράτη».
2ο ) Την άρση κάθε «αστερίσκου», ο οποίος δήθεν παραπέμπει σε εναλλακτικά σενάρια συνενώσεων για τους δήμους Αρακύνθου και Μακρυνείας. Οι δυο αυτοί δήμοι είναι όμοροι με το δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και έχουν κοινά παραγωγικά στοιχεία και ιστορικά χαρακτηριστικά. Αποτελούν συνέχεια του ζωτικού χώρου του Μεσολογγίου και κάθε προσπάθεια μέσω «πολιτικών μαγειρεμάτων» και εκβιαστικών ψευδοδιλλημάτων για να συνενωθούν τελικά με το δήμο Αγρινίου, θα μας βρει αντιμέτωπους ,άμεσα και δυναμικά .
 Ως συλλογικοί φορείς του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα προχωρήσουμε σε μια σειρά ενεργειών, τις οποίες θα ανακοινώσουμε σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 7 Μαΐου και ωρα 13:00 ,στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου
 Στουρνάρη 5 - πλατεία δικαστηρίων- στο δεύτερο όροφο

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ