Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί

«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου... κατά τη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς αποφάσισαν παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους έως την 20ή Οκτωβρίου 2012.
Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να ... κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.
Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους.
Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των προεδρείων των άλλων δικαστικών Ενώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η κ. Θάνου, στην ομιλία της, τόνισε ότι οι δικαστές «δεν είναι μια κάστα υψηλόμισθων και αδιάφορων για το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, αλλά βιώνουν και αυτοί στην οικογενειακή τους ζωή, τα ίδια με όλους τους πολίτες προβλήματα ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας», ενώ επανέλαβε ότι οι αποδοχές τους μέχρι τώρα έχουν μειωθεί κατά 38% και δρομολογούνται νέες αναδρομικές (από 1η Ιουλίου 2012) περικοπές ύψους 22%.
Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΔΕ χαρακτήρισε «άκαμπτη ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική» την τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και κατέληξε ότι η άσκηση του λειτουργήματος των δικαστών και των εισαγγελέων αξίζουν σεβασμού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «άκομψα» το δικαστικό σώμα, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές απέκτησαν με νόμιμο τρόπο τις περιουσίες που έχουν και «αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο του σε ξένο μέλι όχι μόνο θα του κόψουμε το δάκτυλο, αλλά όλο το χέρι». 
Αναφερόμενος, ο κ. Φαλτσέτος, στο «κούρεμα» που επήλθε στις αποδοχές των δικαστών και σε αυτό που αναμένεται, είπε ότι «το κούρεμα πέρασε από το ψαλίδι του κουρέα, στο ψαλίδι του ράφτη και τώρα στην ψαλίδα του κηπουρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ