Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Προβλήματα στην Καρδιολογική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου


Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου κάθε μέρα που περνάει συνειδητά απαξιώνεται με απώτερο σκοπό την οριστική παύση της λειτουργίας του. Φαίνεται πιά ξεκάθαρα πως σκοπός των κυβερνώντων είναι να κλείνει και ένα τμήμα κάθε φορά ή να υπολειτουργεί έτσι ώστε ο πολίτης να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Το ερώτημα βέβαια είναι ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια;  Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το προαναγγελθέν έγκλημα; Θα έρχεται στο Νοσοκομείο και αφού δεν θα βρίσκει τις υπηρεσίες που χρειάζεται θα βρίζει και αγανακτισμένος θα ζητάει να κλείσει, ή θα οργανωθεί και θα διεκδικήσει αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν και τα έχει χρυσοπληρώσει.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε όποιος προσέρχεται στο Νοσοκομείο να μπορεί να εξυπηρετηθεί, με όλες τις τραγικές ελλείψεις και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Έχουν να πληρωθούν για παράδειγμα από το Φλεβάρη τα νυχτερινά και ...
τις αργίες.
Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες που ξέρουν ότι δεν θα τις πληρωθούν. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν υπάρχει ανάγκη, με ένα τηλέφωνο είναι στο Νοσοκομείο για να σώσουν ζωές χωρίς να εφημερεύουν. Λειτουργούν τις κλινικές που σε άλλη περίπτωση θα είχαν κλείσει από τις ελλείψεις.
Η υπομονή όμως και η κοροϊδία έχουν και τα οριά τους. Και αν δεν είναι Κοροϊδία το Νοσοκομείο να ζητάει Καρδιολόγο και η Υγειονομική Περιφέρεια να λέει ότι δεν τον ζήτησε εγκαίρως, πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί; Τα έγγραφα της αλληλογραφίας αποδεικνύουν το αντίθετο.  Άρα κάποιος έχει βάλει το χεράκι του. Και οι γιατροί βέβαια ξέρουν τι παίζεται. Το θέμα είναι αν θα σκύψει κάποιος να τους ακούσει; Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο των γιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Δεν θα είναι αυτοί πλέον υπεύθυνοι για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής, αλλά εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις. Και φυσικά συνυπεύθυνοι όλοι εμείς που ανεχόμαστε να παίζουν με την υγεία μας και να εξυπηρετούν μερικοί τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Πρέπει σήμερα να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείου ή κλινικής δεν θα λείσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα τα προβλήματα συνεχώς θα αυξάνονται. Και έχουμε τη δύναμη να το πετύχουμε αυτό, αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ