Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σε πρόγραμμα Σεξουαλικής Αγωγής  
Σκοταδισμός και νεοσυντηρητισμός δίχως όρια… 
Με την πράξη 42/17-10-2019 του Υπουργείου Παιδείας, εγκρίθηκε το πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας “Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις”. Το...
πρόγραμμα απευθύνονταν σε παιδιά του νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης του δημοτικού. Τα μαθήματα ήταν δίωρης διάρκειας και σε μηνιαία βάση, ενώ αντίστοιχη διάρκεια είχαν και οι διά ζώσης υποστηρικτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα είχε τεθεί σε λειτουργία από το 2015 και είχε βραβευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το βραβείο “Αριστείας και Καινοτομίας Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής, 2019”.
Και όμως πριν από λίγες μέρες, στο μέσον της σχολικής χρονιάς, η ηγεσία του υπουργείου "πάγωσε" το πρόγραμμα δίχως να επικαλεστεί κάποιο σοβαρό λόγο. Η ίδια πολιτική ηγεσία της κας Ν. Κεραμέως, η οποία πριν από λίγες μέρες καλούσε τα σχολεία να λάβουν μέρος σε εκδήλωση της παραθρησκευτικής οργάνωσης “Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”. Ταυτόχρονα καταργήθηκε και η αντίστοιχη "θεματική εβδομάδα" που αφορούσε το όλο θέμα. 
Μήπως το νέο πρόγραμμα, αν ποτέ υπάρξει, θα πρέπει να τύχει της έγκρισης της παραθρησκευτικής οργάνωσης, η οποία είναι προφανές πως έχει αναλάβει ρόλο συνεργάτη της υπουργού; Μήπως και επί τούτου θα πρέπει να αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, μετά δε και την κοινή ανακοίνωση – τραγέλαφο που προηγήθηκε για την “Ημέρα των Τριών Ιεραρχών”;
Ή μήπως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, ζήλεψε τη δόξα των κυβερνώντων συναγωνιστών του κόμματος Νόμου και της Δικαιοσύνης” της Πολωνίας, οι οποίοι επιχειρούν με νόμο την ποινικοποίηση του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής; Ο συντηρητικός και αναχρονιστικός κατήφορος του υπουργείου και της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. 
Να θυμίσω τέλος τι δήλωνε ο Πρωθυπουργός προεκλογικά, τότε που για ψηφοθηρικούς λόγους φορούσε τη δήθεν προοδευτική και ευαίσθητη μάσκα του.
29 Νοεμβρίου 2018: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint (Φώτο συνάντησης), δηλώνει: “Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία”.
Έτσι για να μην ξεχνιέται και ο θεωρητικός Βορίδης, ο οποίος διαλαλεί στο διαπασών “πως εμείς ότι λέγαμε προεκλογικά το κάνουμε”!

Κατσούλης Παναγιώτης

Εκπαιδευτικός – Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ