Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο   31/03/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   «Ο προϋπολογισμός του έτους 2011, ακολουθώντας  τα ίχνη του τεχνικού προγράμματος  του Δήμου Αγρινίου είναι εκτός Αναπτυξιακής Τροχιάς και ουσιαστικά ελλιπής και πλασματικός», είπε η Κεντρική Ομιλήτρια της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ επί του προϋπολογισμού κ. Γεωργία Μπόκα, παρουσιάζοντας τη θέση και τη στάση της μείζονος μειοψηφίας, και συνέχισε:
«Σε συγκεκριμένα τμήματά του αποτυπώνει την έλλειψη προγραμματισμού του Δήμου Αγρινίου και της Δημοτικής Αρχής για μεγάλα έργα. Μάλλον, για να το πω πιο σωστά, αποτυπώνει τον σχεδιασμό σας για κανένα έργο. Μετά την παρουσίαση του απογοητευτικού σας Τεχνικού Προγράμματος δεν θα περίμενε βέβαια κανείς κάτι άλλο. Καμία έκπληξη λοιπόν.
     Κάνετε λόγο για έλλειψη πόρων και χρημάτων και για κακή οικονομική συγκυρία. Άραγε αυτή η οικονομική συγκυρία δεν προϋπήρχε προεκλογικά; Εσείς εκδώσατε το πρόγραμμά σας. Δεν σας πίεσε κανείς.     
      Είσαστε μία δημοτική Αρχή που φέρει την ευθύνη για την μίζερη εικόνα και την χωρίς ουσία συγκρότηση του προϋπολογισμού. Γίνεστε εισπράκτορες και απλοί διαχειριστές των αναφερόμενων σ’ αυτόν κονδυλίων, χωρίς ο προϋπολογισμός σας να συμπεριλαμβάνει δαπάνες που να οδηγούν τον Δήμο σε Ανάπτυξη και απλά συντηρεί και πληρώνει το παρελθόν, αποδεικνύοντας έτσι, ότι η προηγούμενη διαχείριση, πάλι από την δική σας παράταξη, θα συνεχισθεί με την ίδια στόχευση, της απλής ταμειακής.......... συναλλαγής. Βάλατε Φρένο λοιπόν στην ανάπτυξη του Δήμου, σηματοδοτώντας για το Σύγχρονο Αγρίνιο την εποχή του ξεφτίσματος των υποτιθέμενων οραμάτων της παράταξής σας.
       Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός αν και κρίνεται από εσάς ως ρεαλιστικός ήταν για εμάς αναμενόμενος μετά την παρουσίαση του ανεπαρκούς τεχνικού προγράμματος και η παρουσίασή του και η ψήφισή του από την πλειοψηφία του Δήμου Αγρινίου, δηλαδή μόνο από την παράταξη του κ. Μοσχολιού, θα είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα και στα οποία θα παραμείνει ο Δήμος όσο η Δημοτική Αρχή θα είναι δέσμια των Ευχολογίων για Ανάπτυξη και των Ανεκπλήρωτων Ψηφοθηρικών Υποσχέσεων. Τελικά ακόμη και η λέξη Ρεαλιστικός προϋπολογισμός πήρε άλλη έννοια σήμερα αφού έτσι ονομάζεται ο αναγκαστικός προϋπολογισμός, ο οποίος παράλληλα είναι και απογοητευτικός και Ανακόλουθος σε σχέση με τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και εξαγγελίες.
    Η μείζονα μειοψηφία, η παράταξη της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, τηρώντας απαρέγκλιτα τις υποσχέσεις της και από την θέση στην οποία τάχθηκε, εντόπισε τα κενά του Προϋπολογισμού και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί και τα θέτει υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου και της πλειοψηφίας από την οποία αν και περίμενε και ανέμενε επιχειρήματα υποστηρικτικά του Προϋπολογισμού εν τέλει διαπίστωσε την μοιρολατρική αποδοχή του».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ποσά συγκεκριμένων κωδικών της εισηγητικής έκθεσης των δαπανών, παρατηρώντας και τονίζοντας τα παρακάτω:
«1) Παρ’ όλη την δυσμενή συγκυρία προβλέπετε έξοδα για αμοιβή Γενικού Γραμματέα στον Δήμο. Αλήθεια θα βάλετε Γεν. γραμματέα κύριε Δήμαρχε ενώ διατείνεστε ότι δεν έχετε χρήματα για έργα;  (σελ. 2)
2) Ενώ μέχρι πέρυσι προβλέπατε έξοδα κίνησης προέδρων δημ. Κοινοτήτων κ.λ.π. ποσού 21.900 και δαπανήθηκαν 19.950 για εφέτος προβλέφθηκαν έξοδα 292.000 ευρώ, ποσό δηλαδή εξωφρενικό  και προκλητικό (σελ.4)
3) Για τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά δώρα προβλέπετε 20.500 ευρώ (σελ6)
4) Για μισθώματα προβλέπετε 22.000 ευρώ (σελ 16) για οικονομικές υπηρεσίες και 8.500 ευρώ για διάφορες υπηρεσίες και μαζί με τα αναφερόμενα  23.900 ευρώ στην σελ. 46 δίνετε στον ίδιο ιδιοκτήτη 54.400 ευρώ για μισθώματα όταν παντού τα  μισθώματα μειώνονται
5)  για συντήρηση ανελκυστήρων ενώ είχατε δαπανήσει 870 ευρώ πέρυσι προβλέπετε φέτος 9.200 ευρώ! Σελ.16 Και ενώ πέρυσι προβλέπατε για συντήρηση φωτοτυπικών  και φαξ 4.000 ευρώ και πληρώσατε 86 ευρώ φέτος προβλέπετε 15.000 ευρώ σελ.17, όπως και για κλιματιστικά από 0 ευρώ προβλέπετε 6.000 ευρώ
6) στην σελ. 26 για αμοιβή προσωπικού ορισμένου χρόνου υπηρεσίας καθαριότητας προβλέπετε 286.501 ευρώ ενώ πέρυσι είχατε πληρώσει 73.000 μόλις. Όμως το αξιοπερίεργο είναι στο γεγονός ότι το ΙΚΑ των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών στην σελ. 27 για το προσωπικό αυτό το ανεβάζετε στις 177.000 ευρώ όταν το ποσοστό για τις εισφορές ανέρχεται σε 30% αυτών άρα το πολύ μέχρι 85.000 ευρώ και όχι 177.000 ευρώ».
Τελειώνοντας την τοποθέτηση της η κ. Μπόκα και συνοψίζοντας τη θέση και την πολιτική αντιμετώπιση του προϋπολογισμού για την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είπε:
      «Ο προϋπολογισμός όπως και το τεχνικό πρόγραμμα είναι δέσμευση της δημοτικής αρχής στους δημότες για την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας η οποία διαφαίνεται από τα μεγέθη τους. Όταν όμως τα μεγέθη αυτά είναι τόσο μικρά για ποια αναπτυξιακή πορεία μπορεί  να μιλά κανείς; Ο προϋπολογισμός σας είναι εξωραϊσμένος και παραπλανητικός. Εξωραϊσμένος ώστε να εμφανίζει έναν προϋπολογισμό που δήθεν θα κάνει κάποια έργα κυρίως στους περιφερειακούς πρώην δήμους και παραπλανητικός διότι όπως και πέρυσι δεν θα υλοποιηθεί ούτε ο μισός. Πέρυσι είχατε προβλέψει δαπάνες  60.000.000 ευρώ περίπου και πραγματοποιήσατε 34.000.000 ευρώ. Για φέτος προβλέπετε 75.560.000 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε με διπλάσιο Δήμο να έχετε και διπλάσιο προϋπολογισμό δηλαδή 120.000.000 ευρώ. Αλλά εσείς γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν  να γίνουν τέτοιες δαπάνες αφού δεν υπάρχει τεχνικό πρόγραμμα να υλοποιηθεί κάνετε την πρόβλεψη για 75.560.000 ευρώ το οποίο είναι το ίδιο ποσό με το την προηγούμενη χρονιά για διπλάσιο δήμο όμως. Βέβαια εσείς, και εδώ είναι η παραπλάνηση, γνωρίζοντας ότι η περυσινή απορρόφηση δεν ξεπέρασε τα 34.000.000 ευρώ κάνετε για φέτος μία εξομοίωση και επανάληψη της προηγούμενης χρονιάς δημιουργώντας την εντύπωση  ότι πρόκειται για έναν μεγάλο προϋπολογισμό ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διαχείριση φτώχειας, την οποία εμείς θα καταψηφίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ