Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια» και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λειτουργία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είναι τα δύο θέματα που θα συζητήσουν οι 13 αιρετοί Περιφερειάρχες της χώρας στη συνεδρίαση τους, στην Αθήνα, το μεσημέρι της Παρασκευής (12.30).

Στη συνεδρίαση θα μετάσχει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Όπως είναι γνωστό, σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια», έχουν ήδη αναρτηθεί στον σχετικό ιστότοπο οι πρώτες αποφάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία πιστοποίησης του φορέα και ενημέρωσης των στελεχών της Περιφέρειας.

Στις ενημερωτικές συναντήσεις που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Αποκεντρωμένων Αυτοτελών...... Υπηρεσιών καθώς και υπάλληλοι που έχουν αρμοδιότητα χειρισμού των ηλεκτρονικών εφαρμογών. Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση έγινε την 1η Μαρτίου στον Πύργο, ακολούθησε ενημέρωση των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στις 3 Μαρτίου στο Μεσολόγγι και ο κύκλος έκλεισε με την ενημέρωση των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στις 11 Μαρτίου στην Πάτρα.

Σ’ όλους τους συμμετέχοντες παραδόθηκε το νομικό και εκπαιδευτικό υλικό και επιπροσθέτως στους χρήστες της εφαρμογής παραδόθηκαν ειδικά προγράμματα ανάγνωσης και μετατροπής των αρχείων σε μορφή PDF, κατά τις απαιτήσεις του προγράμματος «Διαύγεια».

Πλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απόλυτη ετοιμότητα ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του «Διαύγεια» και κατά συνέπεια στο εξής όλες οι διοικητικές πράξεις που χαρακτηρίζονται «αναρτητέες» θα καταχωρούνται στον ιστότοπο του προγράμματος.

«Η δέσμευση μας για απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτη», έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «τόσο μέσω του προγράμματος ‘Διαύγεια’ όσο και της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ