Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΗΝ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΑΝΑΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στις 21 Μαρτίου 2011, για την υπογραφή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας του διατάγματος ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο, ο επικεφαλής της ΠΑΝΔΗΜΟΤΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Νέα Δημοκρατία κ. Δημήτρης Σταμάτης απάντησε σε πρόσφατες δηλώσεις την κ. Μπακογιάννη κατά την επίσκεψη της στο Δημαρχείο Αγρινίου, με τις οποίες επιχείρησε την απαξίωση του συνόλου των βουλευτών του νομού.
Ο κ. Σταμάτης είπε συγκεκριμένα:
«Δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε. Είναι αυτονόητες οι υποχρεώσεις της πολιτείας
Η ίδρυση του Εφετείου είναι ένα σημαντικό βήμα υλοποίησης προηγούμενων δεσμεύσεων πολλών κυβερνητικών παραγόντων.
Πολλοί επίσης εκείνοι οι οποίοι έχουν συμβάλλει στο ευτυχές αυτό αποτέλεσμα.
Το ζητούμενο βέβαια πρέπει να είναι ένα. Να μην μετατραπεί και το Εφετείο σε τροχοπέδη του Πανεπιστημίου. Εύχομαι δηλαδή η ίδρυση του Εφετείου να μην γίνει η ταφόπλακα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αφού αρκετές φορές στην πολιτική δημιουργούμε κάτι, για να ακυρώσουμε κάτι άλλο. Έχω κάποιους ενδοιασμούς τους οποίους και εκφράζω με δυνατή φωνή, και μακάρι να κάνω λάθος......
Σε αυτό το σημείο όμως μου δίνεται η ευκαιρία να πω και κάτι ακόμα.
Η κ. Μπακογιάννη, που στην τελευταία της επίσκεψη στο Δημαρχείο του Αγρινίου χαρακτήρισε τους  βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας λιγότερο δραστήριους από......... τους βουλευτές της Κρήτης, σήμερα με την ίδρυση του Εφετείου παίρνει μια απάντηση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η ίδρυση του Εφετείου στην πόλη μας, καθώς επίσης και στο Ηράκλειο, την Μυτιλήνη και τη Χαλκίδα ήταν γιατί «τα Χανιά» δεν επιθυμούσαν να ιδρυθεί στην Κρήτη δεύτερο Εφετείο.
Με την  υπογραφή λοιπόν αυτού του διατάγματος ηττάται η λογική της κ. Μπακογιάννη, αφού δημιουργείται Εφετείο στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το Εφετείο των Χανίων. 
Ως βουλευτής λοιπόν - και θεωρώ ότι εκφράζω και τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού – θέλω να ενημερώσω την κ. Μπακογιάννη ότι και οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας είναι αρκούντως δυναμικοί και επίμονοι».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ