Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τα φαβορί για τα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες


Η Επιτροπή Αξιολόγησης κοιτάζει κεντρικά στελέχη και επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:. Πιθανότατα να τεθεί επικεφαλής ο νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, αν δεν κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Πατρέων. Συζητείται επίσης το όνομα του βουλευτή Αχαΐας, Απ. Κατσιφάρα.

"Μέχρι στιγμής η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για τις αιρετές περιφέρειες εξετάζει εναλλακτικά κυρίως δύο ειδών υποψηφιότητες: στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής (υπουργούς, βουλευτές κ.τ.λ.) ή αναγνωρισμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως πετυχημένους νομάρχες" αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος, το οποίο παρουσιάζει τις σκέψεις της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις Περιφέρειες ανά τη Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τελευταίο γκάλοπ που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής «μετριούνται» ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης -θεωρείται έως απίθανο να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης- ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας. Η περίπτωση της βουλευτού των Πράσινων της Αυστρίας κ. Μ. Βασιλάκου δεν θεωρείται πιθανή, αν και συζητήθηκε.

Η απόφαση για την Αττική θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις περιφέρειες οι πληροφορίες του Έθνους έχουν ως εξής:- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, βολιδοσκοπούνται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, αφού δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να κερδίζει τις εκλογές. Επίσης βολιδοσκοπείται ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ενδιαφέρεται.
- Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Συζητούνται τα ονόματα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή και εναλλακτικά του νομάρχη Ροδόπης Αρ. Γιαννακίδη.

- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η επιλογή του βουλευτή Π. Κουκουλόπουλου φαίνεται να είναι νικηφόρα για το κυβερνών κόμμα, αν και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Συζητείται επίσης το όνομα του βουλευτή Αλ. Αθανασιάδη.

- Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιος φαίνεται ότι δεν θα αποτελέσει τελικά ένα από τα πρόσωπα που θα κληθεί να επιλέξει το ΠΑΣΟΚ για τη δύσκολη περιφέρεια της Θεσσαλίας. Προκρίνεται ο βουλευτής Λάρισας, Εκτορας Νασιώκας, ενώ συζητείται και το όνομα του πρώην βουλευτή Λάρισας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Φ. Χατζημιχάλη.

- Περιφέρεια Ηπείρου. Ολα δείχνουν ότι έχει «κλειδώσει» το όνομα του αντιπροέδρου της Βουλής, Ε. Αργύρη.

- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προσώπου, αφού η κ. Α. Γκερέκου δεν επιθυμεί να ηγηθεί του περιφερειακού ψηφοδελτίου.

- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πιθανότατα να τεθεί επικεφαλής ο νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος, αν δεν κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Πατρέων. Συζητείται επίσης το όνομα του βουλευτή Αχαΐας, Απ. Κατσιφάρα.

- Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πιέζεται για να αποδεχτεί ο πρώην βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Στ. Μπένος, παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. «Ζωντανό» παραμένει το σενάριο που θέλει να τίθεται επικεφαλής του «πράσινου» περιφερειακού ψηφοδελτίου ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Π. Τατούλης, ο οποίος χθες προανήγγειλε από την Καλαμάτα την υποψηφιότητά του.

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Οριστικοποιείται η υποψηφιότητα της βουλευτού Χίου, Ε. Τσουρή.

- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γ. Μαχαιρίδης πιθανότατα να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.

- Περιφέρεια Κρήτης. Σκληρή μάχη για το κομματικό χρίσμα δίνουν η νομάρχης Ηρακλείου, Ε. Σχοιναράκη και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Σ. Αρναουτάκης.

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συζητείται το όνομα του νομάρχη Βοιωτίας Κλ. Περγαντά, αν δεν αποφασιστεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ