Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Όταν η Ασυδοσία βαφτίζεται "ελευθερία"


Το εγκώμιο του εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου πλέκει η εφημερίδα "Συνείδηση", με το άρθρο της "Ελευθερία στην πόλη της Ελευθερίας".
Στο Μεσολόγγι, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Ντίνος Πασιόπουλος προσπάθησε να καταργήσει το καλοκαιρινό πενθήμερο, αλλά η πλειοψηφία των εμπόρων τον αγνόησε. Δυστηχώς κι ενάντια στην έννοια και στην ουσία της δημοκρατίας, ο πρόεδρος, αντί να σεβαστεί αυτή την πλειοψηφία, δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν θα εμποδίσει όποιον έμπορο επιδιώξει να ταχθεί κατά της πλειοψηφίας και να ανοίξει το μαγαζί του, τα Σάββατα.
Αυτή τη "λαμπρή" ενέργεια εκθειάζει η εφημερίδα "Συνείδηση", θέλοντας προφανώς να μειώσει άλλους συλλόγους που σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις.
Το να είναι κάποιος πρόεδρος σε εμπορικό σύλλογο δεν σημαίνει ότι είναι ο Πάπας των εμπόρων, αυτό επιτάσει η δημοκρατία. Αν ο κ. Πασιόπουλος δεν μπορεί, λόγω προσωπικών αρχών και θέσεων, να υπηρετήσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, όσο ενάντιος κι αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί, επειδή δεν δύναται να είναι ο εκφραστής της.
Αυτή είναι δημοκρατική στάση.
Το κάλεσμα, να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, συγχωρήστε μας, αλλά είναι κάλεσμα σε ασύδοτες ενέργειες κι ουσιαστικό παραγκώνισμα του συλλόγου.....

Τώρα, το πως οι πλειοψηφίες, όταν δεν μας αρέσουν, γίνονται απλές απόψεις, αυτό ας μας το απαντήσουν...οι εφημερίδες.
Πιθανόν, αυτή η περίεργη αίσθηση περί "ελευθερίας" να έχει οδηγήσει τον εμπορικό σύλλογο Μεσολογγίου στην Ομοσπονδία Πελοπονήσσου, αντί σε εκείνη της ΒΔ Ελλάδας.
Την απάντηση, ας τη δώσουν οι έμποροι της "Ελεύθερης πόλης"!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ