Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Κινητοποίηση - Διαμαρτυρία για τα κενά Καθηγητών και τις ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (φωτο & video)

Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο κατέληξε κινητοποίηση των γονέων, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, που στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των Μουσικών Σχολείων διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας και οργάνων και....
της ελλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας κ.α.
Συγκεκριμένα οι γονείς, καθηγητές (στάση εργασίας της Β' ΕΛΜΕ) και οι μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στο σχολείο και αμέσως μετά με πορεία κατέληξαν στην πλατεία Δημοκρατίας. Αφού διαβάστηκαν τα ψηφίσματα, η κινητοποίηση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους μαθητές.

Δείτε video & φωτογραφίες από την κινητοποίηση και το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου:
Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου
ΨΗΦΙΣΜΑ 

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αγρινίου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τις 30 Οκτωβρίου 2017.
Διαμαρτύρεται
-για τις ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας
-για τις ελλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας
Έχουν συμπληρωθεί ήδη 29 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων Μουσικών Σχολείων και είναι απαράδεκτο να είναι σε εκκρεμότητα ακόμα αυτά τα ουσιώδη για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους ζητήματα.
Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία
-Για την μη οριστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών
-Για την καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη δωρεάν σίτιση των μαθητών
-Γιατί ακόμα μία χρονιά μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία απαράδεκτα και επικίνδυνα, χωρίς καμία μέριμνα από πλευράς της πολιτείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, που παρά τις υποσχέσεις ακόμα στεγάζεται σε λυόμενα.
-Γιατί και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, για άλλη μια φορά εξαπάτησε γονείς και παιδιά υποσχόμενη πιστοποίηση σπουδών των αποφοίτων στα μουσικά μαθήματα, όπως ο ιδρυτικός νόμος των Μουσικών Σχολείων ορίζει, χωρίς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
-Για τη διδασκαλία Αγγλικής γλώσσας κατά επίπεδα γνώσεων στο Γυμνάσιο.
-Για τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την δωρεάν δημόσια παιδεία του 12χρονου δημόσιου σχολείου.
Τονίζουμε ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι διαδημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και η οριστική επίλυση των παραπάνω προβλημάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή τους.
Επειδή θεωρούμε ότι:
-έχουμε χρέος στα παιδιά μας, τα σχολεία μας να γίνουν φωτεινή ελπίδα για το μέλλον τους,
-η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη,
-η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι υποχρέωση της Πολιτείας που σέβεται τους πολίτες της.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.









Το οπτικοακουστικό υλικό είναι από: agriniopress.gr  & http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ