==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ο Δ. Μιχάλης μίλησε για τα ενδεχόμενα ιατρικά λάθη-δήλωσε ότι δεν παραιτείται από διοικητής

Συνέντευξη τύπου του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Μιχάλη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, με αφορμή τα ενδεχόμενα ιατρικά λάθη σε δύο περιπτώσεις θανάτων ασθενών.
Πριν μπει στο κυρίως θέμα, ο κ. Μιχάλης αναφέρθηκε στην μη λειτουργία....
Μαγνητικού Τομογράφου, ο οποίος όπως ανέφερε δεν έχει επισκευαστεί ακόμη από επιλογή, καθώς δεν υπάρχει ιατρός που να μπορεί να τον λειτουργήσει, αλλά έχει ζητηθεί από το υπουργείο επικουρικός ιατρός. Σχετικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τόνισε πως το νοσοκομείο ψάχνει επίσης επικουρικό ιατρό μέσω του υπουργείου, αλλά δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια μίλησε για τα περιστατικά των θανάτων από ενδεχόμενα ιατρικά λάθη που καταγγέλθηκαν τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας αναστάτωση και την αντιμετώπισή τους από τη διοίκηση, λέγοντας πως είναι ανθρώπινο οι συγγενείς να αναζητούν το γιατί, αλλά η διοίκηση εστιάζοντας στην πιθανότητα να έχει γίνει κάποιο λάθος διερευνά κάθε ενδεχόμενο και προσπαθεί να δει τα πράγματα με τον επιστημονικό τρόπο που επιβάλει το σύστημα.

Για τους χειρισμούς της διοίκησης πάνω στην διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, είπε πως συλλέχθηκαν πληροφορίες από τους εμπλεκόμενους με προφορικές συνεντεύξεις και έγγραφες αναφορές και στις δύο περιπτώσεις, ενώ από τη στιγμή που υπάρχουν ασάφειες διατάχθηκαν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, για την εξέλιξη των οποίων όμως δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση. Αυτό που αναζητά η διοίκηση όπως τόνισε, είναι αν υπήρχε λάθος στη φύση της ιατρικής ή από αμέλεια.
Έπειτα στον κ. Μιχάλη έγινε ερώτηση σχετικά με τους τρεις ιατρούς που απομάκρυνε από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αν ισχύει πως ένας εξ αυτών υπέστη καρδιακό επεισόδιο όταν πληροφορήθηκε, επιβεβαιώνοντας το, λέγοντας πως όντως ο γιατρός παρουσίασε κάποιο επεισόδιο που αντιμετώπισε αρχικά το νοσοκομείο και έπειτα κρίθηκε καταλληλότερο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Όπως διευκρίνισε μάλιστα στη συνέχεια, η απομάκρυνση των τριών ιατρών από το Τ.Ε.Π. δεν σημαίνει πως αυτοί ευθύνονται για τα ενδεχόμενα ιατρικά λάθη, αλλά η διοικητική αντιμετώπιση του θέματος έπρεπε να είναι αυτή ως προληπτικό μέτρο αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Σχετικά με τον τύπο τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο έχουν παρουσιαστεί κάποια περιστατικά έχουν διαμορφώσει την τοπική κοινή γνώμη του Αγρινίου, με μερίδα του κόσμου πλέον να προτιμά να εξεταστεί από τον θυρωρό της πολυκατοικίας, παρά να πάει στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτό όπως είπε είναι λάθος, καθώς στο Νοσοκομείο Αγρινίου γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι σήμερα βρίσκονται ανάμεσά μας.

Για πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με γυναίκα που πήγε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα και φαίνεται οι γιατροί να διέγνωσαν εγκυμοσύνη, διέψευσε πως υπάρχει οποιοδήποτε ιατρικό λάθος και υπογράμμισε πως το μόνο που θα μπορούσε να προσάψει κάποιος τους ιατρούς για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ένα κενό επικοινωνίας μεταξύ τους, καθώς ο ασθενής που εμφανίζεται με κάποιο πρόβλημα εξετάζεται από δύο και τρεις γιατρούς. Η γυναίκα αρχικά εξετάστηκε από γυναικολόγο που διέγνωσε ένα γυναικολογικό θέμα και έπειτα διεγνώσθη κάτι άλλο από δεύτερο ιατρό. Αυτό όμως έχει να κάνει με το ότι οι εξετάσεις της βρισκόντουσαν σε εξέλιξη και ουδέποτε διαγνώστηκε εγκυμοσύνη.

Ο κ. Μιχάλης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στα σενάρια που τον ήθελαν να παραιτείται σύντομα από τη θέση του, λέγοντας πως «αν αποφασίσω να παραιτηθώ, ο πρώτος από τον οποίο θα το μάθετε θα είμαι εγώ και όχι από τρίτους». Επίσης άφησε αιχμές για άτομα που υποτίθεται , όπως είπε, πως θα έπρεπε να το βοηθούν και να τον στηρίζουν στο έργο του, αλλά αντιθέτως βρίσκονται απέναντί του.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ