Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα EUROSTAT: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στατιστική έρευνα για διάφορες πτυχές της ζωής των γυναικών κι αντρών στην ΕΕ, μεταφρασμένη - ΠΙΝΑΚΕΣ

Στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο…
… υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη ζωή των γυναικών και των ανδρών στην Ευρώπη, υπάρχουν, όμως, και ομοιότητες. Σκοπός του ψηφιακού δημοσιεύματος Η ζωή των γυναικών και των ανδρών στην Ευρώπη – στατιστικά πορτραίτα είναι να συγκρίνει τους άνδρες και τις γυναίκες στην...
καθημερινή τους ζωή. Παράλληλα, δείχνει πόσο μοιάζει ή διαφέρει η καθημερινή ζωή των γυναικών και των ανδρών στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Το δημοσίευμα περιλαμβάνει τρία κεφάλαια:
  • Ζούμε, μεγαλώνουμε, γερνάμε... : Αυτό το κεφάλαιο επικεντρώνεται σε δημογραφικά στοιχεία και στοιχεία για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, δεδομένων για το προσδόκιμο ζωής, τις ανύπαντρες μητέρες και τους ανύπαντρούς πατέρες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την υγεία μας. Παράλληλα, στο κεφάλαιο αυτό φαίνεται ότι, παρά τις διαφορές τους, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες στην Ευρώπη είναι εξίσου ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.
  • Μαθαίνουμε, εργαζόμαστε, αμειβόμαστε... : Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης, τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, την πλήρη και τη μερική απασχόληση, τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, τα ποσοστά των γυναικών και ανδρών σε διευθυντικές θέσεις κλπ. Επίσης, επισημαίνονται όχι μόνο οι δομικές διαφορές αλλά και οι ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών.
  • Τρώμε, αγοράζουμε, σερφάρουμε, κοινωνικοποιούμαστε...: Το κεφάλαιο αυτό επικεντρώνεται σε στοιχεία για τις διατροφικές και κοινωνικές συνήθειες, τις δραστηριότητες αναψυχής και τις διαδικτυακές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, στοιχείων για το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, τον δείκτη μάζας σώματος, την παρακολούθηση κινηματογράφου, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις ηλεκτρονικές αγορές. Μέρος του κεφαλαίου είναι, επίσης, αφιερωμένο σε στοιχεία για τη φροντίδα των παιδιών, τις οικιακές εργασίες και το μαγείρεμα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ