Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΑΓΡΙΝΙΟ: Παρουσίαση του έργου: Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης

Την πρώτη πράξη της Στρατηγικής ΒΑΑ που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος παρουσίασαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στην σημασία του έργου που αφορά τη:
«Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης» αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου: «Ξεκινάμε την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας για το Αγρίνιο. Της πόλης που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε. Με λιγότερο κυκλοφοριακό, με περισσότερους ελεύθερους χώρους, με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της επιχειρηματικότητας.

Το όραμα της Δημοτικής Αρχής είναι ένα Αγρίνιο με αναπτυξιακή προοπτική. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά την ανακοίνωση της ΠΔΕ, να παρουσιάσουμε την πρώτη πράξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Ε Π Δυτικής Ελλάδος 2014- 2020 και αφορά στην λειτουργική αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης. Αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων το γεγονός ότι καταφέραμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος που εξασφάλισε χρηματοδότηση. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους συμμερίστηκαν το όραμα και την αγωνία μας. Όλοι μαζί εργαστήκαμε μεθοδικά, με συνέπεια και απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας. Ευχαριστώ τον κ. Κατσιφάρα και τους συνεργάτες του, την κ. Α. Σταθοπούλου που είναι σήμερα εδώ, τη Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Δνση Προγραμματισμού του ΔΑ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας Π. Τσιχριτζή και τον πρόεδρο του π.τ. ΤΕΕ Αιτ/νιας Στ. Μπλέτσα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι την υλοποίηση του προγράμματος». 
Την παρουσίαση της πράξης έκαναν η Προϊσταμένη τμήματος Προγραμματισμού Γεωργία Ροντήρη και ο πολ .μηχανικός της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστείδης Παπαβασιλείου.
“Δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και πρόκληση” σχολίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Εμείς δεν απαντάμε με λόγια αλλά με έργα».
Χαρακτήρισε τη ΒΑΑ Αγρινίου ένα πραγματικά οραματικό σχέδιο. «Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Αγρινίου» επισήμανε και για να προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα θύμισε ότι το στρατηγικό σχέδιο της ΒΑΑ εγκρίθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017. Ακολούθησε –όπως είπε- η έγκριση από την Επιτροπή Παρακολούθησης της εξειδίκευσης και των κριτηρίων επιλογής των δράσεων.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δουλέψαμε σκληρά για να επιτύχουμε τον στόχο. Γιατί θεωρούμε ότι πρόκειται για κορυφαία πολιτική πράξη» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
Κατεβάστε το αρχείο παρουσίασης από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ