Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημάρχου Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα για το θάνατο του Κώστα Μαραγιάννη

Φτωχότερος είναι από χθες ο πνευματικός και νομικός κόσμος της περιοχής μας, εξαιτίας του θανάτου του εκλεκτού συμβολαιογράφου, συγγραφέα, λαογράφου, ιστοριοδίφη και αντιστασιακού Κώστα Δήμου Μαραγιάννη.
Γνήσιο τέκνο του Δήμου Θέρμου ο εκλιπών (γεννήθηκε στο Μέγα Δένδρο το 1928) έμαθε τα πρώτα γράμματα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θέρμου το 1946. Είχε μεσολαβήσει η κατοχή της.... χώρας από τον ναζιστικό ζυγό και η συμμετοχή του Κώστα Δήμου Μαραγιάννη στην Εθνική Αντίσταση. Εισήχθη το 1947 στην Θεολογική Σχολή, εργαζόμενος παράλληλα, αλλά σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1955 και για διάστημα ενός έτους ασκήθηκε ως Δικηγόρος στην Αθήνα, στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και το 1956 διορίστηκε συμβολαιογράφος Θέρμου όπου παρέμεινε έως το 1958. Ακολούθως μετατέθηκε στο Αγρίνιο όπου άσκησε τη συμβολαιογραφία έως το 1998 οπότε συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε πολυγραφότατος και εξέδωσε πλήθος βιβλίων με ιστορικό και λαογραφικό περιεχόμενο, το οποίο αφορούσε την ευρύτερη περιοχή του νομού μας και όχι μόνο. Το έργο του ιδιαίτερα σημαντικό, αποτελεί σημαντική πηγή πληροφοριών για τον τόπο μας και σπουδαίο εργαλείο για τους μελοντικούς μελετητές και ιστορικούς για περαιτέρω έρευνα και ιστορική μελέτη.
Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας εξέφρασε την οδύνη του για την εκδημία του Κώστα Δήμου Μαραγιάννη, τον οποίο χαρακτήρισε ως σπουδαίο πνευματικό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά και τον οποίο είχε την τύχη να τιμήσει ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμου στις 12-8-2001. Απευθύνει δε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ