Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Π. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: "ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ" - Με τα χρήματα των δημοτών

“ΑΓΥΡΤΕΣ και ΨΕΥΤΕΣ”
Με τα χρήματα των δημοτών
Στις 3 Μαΐου μαζί με το συνάδελφο Πάνο Παπαδόπουλο, δημοσιοποιήσαμε καταγγελία με τίτλο «130 χιλιάδες ευρώ Δημοτικό Χρήμα σ’ ΕΝΑ Επιχειρηματία!».
Επρόκειτο για δύο αποφάσεις της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και του Δ.Σ. του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, που αποφάσισαν να ΜΗΝ ασκήσουν ανακοπή κατά δύο διαταγών πληρωμών του κ. Κων/νου Χαλαζιά, συνολικού ποσού περίπου 130.000 €.
Ακολούθησαν απαντήσεις των Καραπάνου, Καρβέλη και Μπουσμπουρέλη, οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως «πρόκειται για υπηρεσίες που αδιαμφισβήτητα παρασχέθηκαν και ακολουθήθηκε, κατά πάγια πρακτική, μια απόλυτα νόμιμη και διαφανής....
διαδικασία και μάλιστα επιτεύχθηκε μείωση των αρχικών απαιτήσεων».
Ταυτόχρονα με αίτηση μου προς τον Γενικό Γραμματέα ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΟΝΙΩΝ, ζήτησα τον έλεγχο και την ακύρωση των δυο αυτών αποφάσεων, έλεγχος ο οποίος και διατάχθηκε.
Ενδιάμεσα, την 1η Ιουνίου 2017, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου  Μπάμπης Κιρκινέζος, με δημόσια δήλωση του διέψευσε τα λεγόμενα του δημάρχου περί «παραλαβής των σχετικών εργασιών».
Λίγες μέρες μετά, ανακλήθηκαν και οι δυο αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή και το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, με προφανή στόχο να αποφευχθεί ο έλεγχος, όπως και έγινε αφού  δεν υπήρχαν πλέον αποφάσεις.
Και στις δυο πανομοιότυπες αποφάσεις ανάκλησης, οι οποίες ελήφθησαν ομοφώνως από τα φερόμενα παρόντα μέλη, αναφέρονταν χαρακτηριστικά (απόφαση Ο.Ε. 201/2017), πως «δεν μπορούν να ανεχθούν να αιωρείται λάσπη κατά του Δήμου και κατά των δικών τους προσώπων, καθώς και κατά των υπηρεσιών του Δήμου και ότι μετά και την παραπάνω νομική γνωμάτευση, εισηγούνται την ανάκληση της με αριθ. 153/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και τη λήψη νέας απόφασης για άσκηση ανακοπής κατά της παραπάνω διαταγής πληρωμής».
Ο δε κ. Καραπάνος με δημόσια δήλωση του (25/5/2017), μας εγκαλούσε στην τάξη, λέγοντας τα ακόλουθα:
 «Με δική μας πρωτοβουλία παρόλο που η μία απόφαση, δηλ. του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ήδη έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη, ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ και τις δύο αποφάσεις μας και αποφασίζουμε την άσκηση ενδίκων μέσων. Όμως ΕΑΝ κατά την εκδίκαση των ανακοπών στο δικαστήριο ΔΕΝ παρουσιαστείτε ως μάρτυρες, που σας καλούμε από τώρα: α)να επιβεβαιώσετε ενόρκως την αναλήθεια όσων βεβαιώθηκαν από τους παράγοντες του Δήμου, σχετικά με την εκτέλεση των  συγκεκριμένων έργων και να καταθέσετε ευθαρσώς, ότι όπως γνωρίζετε αυτά ουδέποτε έγιναν και β) να υποστηρίξετε και με δικηγόρο της δικής σας επιλογής, ότι νομικά ήταν άκυρες οι διαταγές πληρωμής, θα είστε, αποδεδειγμένα πλέον, πολιτικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ και ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ».
Σχεδόν 5 μήνες μετά (11/10/2017), αιτήθηκα προς το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου βεβαίωση, «Εάν από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Νομικό Πρόσωπο αυτού με την επωνυμία «Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο Μεσολογγίου», έχουν ασκηθεί κατά δυο διαταγών πληρωμής του Κων/νου Χαλαζιά, πρόσφορα ένδικα μέσα, ήτοι ανακοπή κατά των εκτελέσεων πληρωμής αυτών».
Και ποια απάντηση έλαβα μέσω δυο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ;
«Μέχρι και χθες (17/10/2017), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 12/2017 και 13/2017 ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου».
Επομένως και οι δυο ανακλητικές αποφάσεις ήταν ΣΚΟΠΙΜΕΣ, ώστε να μην γίνει έλεγχος και ταυτόχρονα ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ, αφού ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Ούτε καν ασκήθηκαν, έστω και εκπρόθεσμα, για «τα μάτια του κόσμου».
Το αποτέλεσμα δεδομένο και το «έγκλημα τετελεσμένο».

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, πλέον κατέχει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΤΙΤΛΟ και όποτε θέλει ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ   130.000€  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ!

Και τώρα ρωτώ όλους εσάς, που συμμετείχατε και ψηφίσατε τις ανακλητικές αποφάσεις, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου:
 Ποιοι λούζονται τώρα «τη λάσπη που τότε άδικα σας ρίξαμε»;
Αποδέχεστε να ψηφίζετε αποφάσεις οι οποίες, εν γνώσει σας ή όχι, δεν υλοποιούνται;
Αν και τώρα σιωπήσετε, είστε πλέον συνένοχοι και συνυπεύθυνοι.
Στον δε κ. Καραπάνο λέγω:
Εμείς στο δικαστήριο δυστυχώς δεν «θα έρθουμε μάρτυρες», όπως μας εγκαλέσατε δημόσια, αφού για μια ακόμη φορά είπατε ΨΕΜΑΤΑ και δεν ασκήσατε καμία ανακοπή.
Εσείς όμως θα είστε παρών σε δικαστήριο, ως ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ και με εμάς απέναντι σας να υπερασπιζόμαστε την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Μεσολόγγι 23/10/2017

Κατσούλης Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος – Πρώην Δήμαρχος

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ