Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

“Παράλληλο πρόγραμμα”, η… επιστροφή!

Την απόφαση να επαναφέρει το "παράλληλο πρόγραμμα" έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και πρόκειται να το καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, στη Βουλή.
Θυμίζουμε πως το επίμαχο νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 15 Δεκεμβρίου και αποσύρθηκε δυο μέρες αργότερα, έπειτα από αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά... και των δανειστών.
Η επανέναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», θα γίνει την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις τρεις το μεσημέρι και η επόμενη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών έχει προγραμματιστεί μία ημέρα μετά.
Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου», περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις που άπτονται στον χώρο της Υγείας.

Ειδικότερα αφορά:

– Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και ευπαθών ομάδων (π.χ. έγκυες, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς, και τοξικοεξαρτημένοι, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος στο οποίο εμπίπτουν και της κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα)

– Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές της χώρας

– ‘Αρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των ειδικευόμενων για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία (ειδικώς της επαρχίας)

– Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των ιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις

– Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων- μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ

– Ρυθμίσεις των εφημεριών των ιατρών και του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων

– Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των ιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση των υποθέσεων (χρηματισμός, διαφθορά κ.α.)

– Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ

– Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών

– Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

– Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης προμηνύει σύγκρουση με τους δανειστές, στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Από την κυβέρνηση, πάντως, διαβεβαιώνουν πως το “παράλληλο πρόγραμμα” επιστρέφει κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ