Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4-2-2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
Δεν έχουν τελειωμό τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, (απ την αριστερή κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ) συνεχιστές του ίδιου έργου των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Θύματα πάντα ο λαός και οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν. Το τρίτο...
μνημόνιο σε εφαρμογή, μέρος των προαπαιτούμενων Ε.Ε ,ΕΜΣ, ΔΝΤ Ελληνικού και ξένου Κεφαλαίου. Απαιτούν τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος .
Tο νομοσχέδιο Kατρούγκαλου είναι η αρχή και όχι το τέλος . Οι Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. απαιτούν πολύ χειρότερα. Η Κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί στήριξης προβάλουν ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, γιατί αν δεν εφαρμοστούν του χρόνου δεν θα υπάρχουν χρήματα για συντάξεις  . Ούτε κουβέντα για τα κλεμμένα 80 δις των ταμείων  του Χρηματιστηρίου του 1999, τα δομημένα ομολόγα, την κλοπή του PSI με το κούρεμα του χρέους ,την πληρωμή του ΔΝΤ της κυβέρνησης Τσίπρα, τα χρωστούμενα των επιχειρηματιών προς το ΙΚΑ. Ξανά το ίδιο παραμύθι ότι θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη το 2016. Το ξανά-ακούσαμε απ την Κυβέρνηση Σαμαρά για το2014 ,απ τον Παπανδρέου για το2011. Ευθυγραμμισμένοι με τις εντολές των δανειστών (εταίρων) τοκογλύφων ,λεηλατούν τον πλούτο της χώρας ,την δημόσια περιουσία ,μέσο ΤΑΙΠΕΔ την χαρίζουν στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ,ΑΔΜΗΕ ,λιμάνια ,τρένα ,αεροδρόμια ,δημόσιοι χώροι .Βάζουν σε εφαρμογή τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των κόκκινων δανείων ξεπουλώντας τα δικαιώματα σε ξένα συμφέροντα.
 Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει την μείωση των επικουρικών συντάξεων ,την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το2019 ,την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ με 15 ή 20 χρόνια εργασίας την σύνταξη στο 67ο έτος ηλικίας, την μείωση κατά τον 6% χρόνο τον οποίο βγαίνει νωρίτερα σε σύνταξη ,την κατάργηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερήλικων ,την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζόμενων στο 1,5. Οι μειώσεις με τον υπολογισμό της σύνταξης όλου του εργάσιμου βίου, την αναλογική σύνταξη .Μεγάλες πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις του δημόσιου .Συντριβή των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών .Το άθροισμα των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν  οι εργαζόμενοι αυτοί ανέρχεται στο 38% του εισοδήματος τους .Τα ίδια ισχύουν και για τους αγρότες με τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους. Η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος σημαίνει και την διάλυση της δημόσιας υγείας. 
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου με ελλείψεις σε γιατρούς ,νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακευτικό υλικό. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί και άλλο με το νέο ασφαλιστικό. Θέλουν υγεία εμπόρευμα ,τομέα κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες , υγεία προνόμιο για τους πλούσιους, προωθούν την ιδιωτικοποίηση της υγείας.
  Oι οικοδόμοι θα πληγούν ακόμα περισσότερο με το νέο ασφαλιστικό. Προορίζεται η σύνταξη τους να ανέβει στα 67 έτη, την στιγμή που η ανεργία χτυπά τον κλάδο στην εξαετία οικονομικής κρίσης με ποσοστά κοντά στο 80%.Οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι,  βγαίνουν στην κατώτερη σύνταξη με  4500 ένσημα .Στα μόνα έργα της περιοχής μας (Ιόνια οδός) οι εργαζόμενοι οικοδόμοι  αμείβοντα με τα εξευτελιστικά μεροκάματα των 30 και 40 ευρώ και με απλήρωτες υπερωρίες .
 Ένα δυνατό ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα είναι το μόνο ικανό να αποκρούσει την συνεχιζόμενη επίθεση , να τους χαλάσει τα σχέδια. Οι παλαιότερες εξαγγελίες του Τσίπρα ότι μπορεί να αλλάξει την ποριά της Ε.Ε. προς μια κοινωνική πολιτική έχουν καταρρεύσει και ηττηθεί. Η μετάλλαξη του Σύριζα σε αστικό κόμμα καταργεί όλες τις αυταπάτες. Ή μέσα στη Ε.Ε. με ευρώ, συνεχιζόμενα μνημόνια χωρίς τελειωμό με φτώχια, εξαθλίωση καταστολή , τρομοκρατία , βαρβαρότητα ή ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής . Έξω απ την Ε.Ε. και το ευρώ , άνοιγμα του δρόμου των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
 Παλεύουμε :
·        Για  ένα δημόσιο αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα.
·        Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με δικαίωμα πρόσβασης σε όλους χωρίς προϋποθέσεις, η ασφάλιση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.
·        Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες.
·        Επαναφορά στα 58 χρόνια για τους οικοδόμους από 60 που είναι τώρα.
·        Η περίοδο της ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης και πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη για κάθε άνεργο.
·        Επαναφορά του μεροκάματου των οικοδόμων στα επίπεδα του 2009 και την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης των οικοδόμων .
·        Να επιστραφούν τώρα όλα τα κλεμμένα των ασφαλιστικών ταμείων των προηγούμενων δεκαετιών .
·        Κατώτερη σύνταξη ίση με τον βασικό μισθό .Ανατροπή όλων των περικοπών από το 2009 και μετά σε μισθούς και συντάξεις .
·        Επαναφορά της δέκατης τρίτης και δέκατης τέταρτης κύριας και επικουρικής σύνταξης .
·        Επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού σε όλους τους άνεργους, μέχρι να βρουν δουλειά.
·        Να ανατραπεί το μνημόνιο Σύριζα – ΑΝΕΛ και να καταργηθούν τα προηγούμενα μνημόνια.
·        Όχι στα μέτρα εξόντωσης των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 10:30πμ  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ