Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων -το μήνυμα και οι δράσεις του Δήμου Αγρινίου

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού όχι μόνο για τα υπό εξαφάνιση ζώα αλλά για όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων την 4η Οκτωβρίου, ο Δήμος Αγρινίου θα ήθελε..
να υπενθυμίσει στους δημότες, τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με την ευζωία τους. Οφείλει να τους προσφέρει προστασία και να τα αντιμετωπίζει με σεβασμό.
     Ο Δήμος Αγρινίου κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ευζωία τους και εφαρμόζει μια σειρά δράσεων που έχουν στόχο α) την αποτελεσματική προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, β) την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων γ) τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, δ) την προστασία τους από τη χρησιμοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα ε) την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων λύσσας και στ) την ενημέρωση των πολιτών/μαθητών. . Με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζεται στο Δήμο Αγρινίου γίνεται περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, παρακολούθηση λυσσυπόπτων σκύλων και τέλος υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο. Επίσης βαρύτητα έχει δοθεί στην ενημέρωση των πολιτών και την εκπαίδευση των μαθητών σε σχολεία. Έχει δημιουργηθεί τράπεζα δεδομένων με τα στοιχεία των αδέσποτων σκύλων και υπάρχει καταγραφή στο Δήμο Αγρινίου ώστε να ελέγχεται η ιχνηλασιμότητά τους. Η υιοθεσία των αδέσποτων είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες του Δήμου και έχει υιοθετηθεί σεβαστός αριθμός αδεσπότων από πολίτες της πόλης μας.
        Στις άμεσες προτέραιότητές μας είναι α) η δημιουργία ενδιαιτήματος προσωρινής διαμονής  αδέσποτων σκύλων. β) η ενεργοποίηση του εθελοντισμού σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές  Οργανώσεις  και Σωματεία ώστε να δημιουργηθεί κατάλογος με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα εθελοντών  στους οποίους θα απευθύνονται οι πολίτες  για καταγγελίες  ή για ύπαρξη κακοποιημένων ζώων γ) η δημιουργία Τράπεζας Δεδομένων με τα στοιχεία των ιδιοκτήτων σκύλων και των ίδιων των ζώων, ώστε να υπάρχει και η καταγραφή τους στο Δήμο  και να ελέγχεται η ιχνηλασιμότητά τους. Η καταγραφή και η ιχνηλασιμότητα των ζώων θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εγκαταλείψεις των ζώων που αποτελεί και την κύρια δεξαμενή  αδεσπότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ