Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Τα τελευταία πέντε χρόνια η Δημόσια παιδεία και οι εκπαιδευτικοί ήταν υπό διωγμό. Στις 25 του Γενάρη με τη ψήφο μας σταματήσαμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν τους αφήσαμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
  Η πολιτική αλλαγή που σημειώθηκε στην πατρίδα μας έφερε μια νότα.....
αισιοδοξίας στον κόσμο της εκπαίδευσης. Το σταμάτημα της αξιολόγησης, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, των αυταρχικών προβλέψεων του πειθαρχικού δικαίου, η επανίδρυση των επαγγελματικών λυκείων, η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθηγητών, οι ρυθμίσεις για τα πειραματικά σχολεία, η συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή διευθυντών και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, μένουν όμως να γίνουν πολλά περισσότερα. Στεκόμαστε θετικά σε προτάσεις που υλοποιούν και προωθούν θέσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, είμαστε αρνητικοί σε κάθε προσπάθεια αθέτησης υποσχέσεων.

   Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για:  
Ø  ένα δημόσιο σχολείο αυτοδιοικούμενο, όπου κυρίαρχος θα είναι ο ρόλος του συλλόγου διδασκόντων, ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς.
Ø  άμεση αντικατάσταση του καθηκοντολόγιου και  αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων.
Ø  κάλυψη των οργανικών κενών με μαζικούς διορισμούς.
Ø  αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
Ø  στήριξη και δικαίωση των αιτημάτων της ειδικής αγωγής.
Ø  δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
Ø  κατάργηση του Ν. 3848
   Στις εκλογές αυτές θα επιλεγούν  οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΔΟΕ.  
 Πρέπει  οι παρατάξεις που είναι συνδεδεμένες με τον εγκάθετο, κομματικό συνδικαλισμό, τις πελατειακές σχέσεις, που τόσο πλήγωσαν την ουσία και το περιεχόμενο του συνδικαλισμού και τόσα δεινά προξένησαν στον κλάδο, να τεθούν στο περιθώριο.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
Μπορούμε να κτίσουμε όλοι/ες μαζί το σχολείο που ονειρευόμαστε. Το σχολείο της γνώσης, της έρευνας, της πράξης και της συνεργασίας.
Δεν αναθέτουμε, δε χαριζόμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.
                                                        
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΔΟΕ

Ζιόβα Δέσποινα
Καραγιάννη Στέλλα
Λιάτσου Χριστοφορούλα
Μπαλωμένου Πολυκρήτη
Νταγιάντας Χρήστος
Σωτηροπούλου Νατάσα
Χριστάκη Βάσω


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ