Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Tσίπρας: Ποιος θα αναλάβει τη ζημιά για τα δάνεια που συνεχίζουν να παίρνουν ΜΜΕ, κ. Στουρνάρα?...

«Κυρία Πρόεδρε δεν ξέρω αν είστε λάτρεις του σινεμά, αλλά αναμένεται να δοθούν τα Όσκαρ και η ταινία που αναμένεται να πάρει πολλά από αυτά, έχει τίτλο “Οδηγός διαπλοκής”». Με αυτή την πρόταση ξεκίνησε την πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ποιος θα αναλάβει τη ζημιά για «τα δάνεια που συνεχίζουν να..... παίρνουν Μέσα Ενημέρωσης με συσσωρευμένες ζημίες ετών, την ίδια ώρα που καμία υγιής επιχείρηση δεν έχει αυτή την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα;».

Ο Γιάννης Στουρνάρας αφού πρώτα παρέθεσε τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2013 λέγοντας ότι δεν θυμάται ποτέ στο παρελθόν να έχει εκτελεστεί προϋπολογισμός με καλύτερο τρόπο επιχείρησε να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης έχει ξεκινήσει διαδικασία κάθαρσης άνευ προηγουμένου. «Δεν χαριστήκαμε και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. Πρόσθεσε ότι στο θέμα των τραπεζών η κυβέρνηση ενήργησε με τον πλέον δραστικό τρόπο ώστε να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία σημειώνοντας ότι: «Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ελλήνων καταθετών». 

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ύψωσε πολύ περισσότερους τους τόνους. Έκανε λόγο για “πλιάτσικο” και “προκλητική διαδικασία” αναφερόμενος στη μέθοδο που ακολουθήθηκε ώστε να σωθούν, μέσω της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες. «Πάτε να φορτώσετε ζημία πολλών δισεκατομμυρίων στο δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει βουλή που θα έχει για πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε». Την αρχαία αυτή ρήση επέλεξε ο Γιάννης Στουρνάρας για ν’ απαντήσει με τη δευτερολογία του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους. «Με τη στάση σας αποδεικνύετε ότι βάζετε πάνω απ’ όλα τα μικροκομματικά σας οφέλη» είπε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε σημειώνοντας: «Αναρωτιέστε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση. Να ξέρετε λοιπόν ότι αυτή την ευθύνη αναλαμβάνουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και εσείς και το κόμμα σας δεν συγκαταλέγεστε σε αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ