Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μαρία Τριανταφύλλου: Η τοποθέτησή της για το Σ/Ν του ΥΠΕΚΑ - ΔΕΗ

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266, 210-3706387 - Φαξ: 2631029266    
Site: mariatriantafyllou.blogspot.com /  30/1/2014
Μαρία Τριανταφύλλου: «Η ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας.  Δεν  συνυπογράφουμε  την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας».
Η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή της για το Σ/Ν του ΥΠΕΚΑ: «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ», αναφέρθηκε στο ιστορικό  της ΔΕΗ, στους κόπους του ελληνικού λαού για την επίτευξη....
της  ενεργειακής αυτονομίας,  καθώς και στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο.
«Τα έξοδα που καταβάλλει ο ΑΔΜΗΕ για την υλοποίηση των επενδύσεών του, ανακτώνται αποκλειστικά μέσω του μηχανισμού χρέωσης χρήσης του συστήματος. Κατά συνέπεια, το κόστος των αναγκαίων επενδύσεων που θα υλοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ, θα επιμεριστεί ούτως ή άλλως στους καταναλωτές, ανεξάρτητα από το αν θα διατηρηθεί το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς ή εισέλθει στρατηγικός επενδυτή. Τι έχει πραγματικά να κερδίσει η ελληνική κοινωνία και ο πολίτης από την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας;»
Και συνεχίζοντας αναφέρει:
«Πρώτον: Η χώρα θα απολέσει, θα χάσει ένα βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής σε σχέση με την ανάπτυξη της ίδιας της ύπαρξής της
Δεύτερον: Παραδίδεται η ενεργειακή επάρκεια της χώρας στις ορέξεις των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, παραδίδοντας ουσιαστικά όχι την επιχείρηση, αλλά την ίδια την ασφάλεια της χώρας στους κερδοσκόπους.
Τρίτον: Παραδίδουν σε ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα εθνικό ορυκτό πλούτο της χώρας. Παραδίδουν τα νερά των υδροηλεκτρικών που όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι φυσικό μονοπώλιο και ανήκουν στην κοινωνία.
Τέταρτο: Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας φέρνει ανάπτυξη. Το αντίθετο μάλιστα. Κάθε φορά που φέρνετε οποιαδήποτε διάταξη, θα ήταν καλό να συνοδεύεται από κάποια μελέτη. Μιλάτε εσείς για αοριστίες όταν δεν μας φέρνετε τίποτα συγκεκριμένο».
Η κ.Τριανταφύλλου έκλεισε την ομιλία της λέγοντας:
«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό όπως είναι η υγεία, όπως είναι η παιδεία. Είναι δημόσια καθολική υπηρεσία που γι’ αυτήν ο λαός μας έδωσε πάρα πολλά. Δεν μπορούμε να απολέσουμε αυτήν τη δυνατότητα. Κυρίως –και πάνω απ’ όλα- η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας είναι απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μην μας ζητάτε να συνυπογράψουμε σε κάτι τέτοιο, γιατί δεν θα το κάνουμε ποτέ».
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ